avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident grav
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident grav

am si eu o intrebare si vreau sa fac un scurt istoric.
In data de 11 martie 2010 fratele meu a avut un accident de circulatie si sa soldat cu ranirea grava a acestuia adica:
rupte ambele picioare in zona tiibiilor cu fractura deschisa
ruptura de bazin
ruptura de hemidiafragm drept
plaman colabat
ficat desprins si urcat peste plaman
intestine incalcite dupa rinichi drept
i sau facut trei operatii peste abdomen repectiv picioare a stat 13 ore in sala de operatii.
In momentul accidentarii el a trecut la 10 dupa trecerea de pietoni avand viteza aproximata de politia Dej de 126 km/h deci in limta de siguranta a treceri de pietoni a avut 126km/h nu ia vazut nimeni testul etilotest si testul bilogic ce ma sfatuiti va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:11, 29 Aprilie 2010
Buna nu a fost nici o terta persoana a fost lovit de un sofer in perimetrul acela de trecere de pietoni aproximativ 5-6 metri de zebra si soferul la constatarea vitezei a avut dupa examinatori 126 km/h deci el a fost victima nu altcineva.Va intreb pentru ca am fost amenintati de sofer ca nu i se va intampla nimic si ca o sai platim pagubele masinii pentru ca este masina de firma si ca masina a stat si firma a pierdut bani din aceasta cauza,un alt aspect este ca noi nu avem un Certificat Medico-Legal pentru fratele meu ,cred ca ar fi trebuit sa vina medicul legist si sa i se intocmeasca un CML avand in vedere ca este netrasportabil.
Codul rutier prevede ca la trecerile pentru pietoni viteza maxima admisa este de 30 km/h. Conducatorul auto a depasit cu mult viteza legala. Sunt aproape sigur ca, in cazul deplasarii cu viteza legala, accidentul de circulatie se putea evita de catre conducatorul auto. Solicitati efectuarea unei expertize judiciare in care sa se stabileasca viteza de deplasare a autovehiculului, modul de producere a accidentului si posibilitatile de evitare a accidentului.
Trebuieste ca dupa rezolvarea problemelor legate de refacere,fratele dvs.sa mearga la medicul-legist pentru a fi cosnultat si in functie de actele medicale,acesta sa concluzioneze asupra numarului de zile de ingrijiri medicale de care are nevoie pentru refacere.
In functie de acest numar de zile va fi stabilita si incadrarea juridica a faptei.
Intre timp daca politia nu s-a deplasat la acesta la spital,pentru orice eventualitate,in termen de 2 luni de la producerea accidentului trebuie introdusa o plangere penala impotriva persoanei care l-a accidentat.
Ar fi de preferat,daca exista posibilitati materiale sa angajati un avocat care sa o formuleze si sa ii acorde asistenta juridica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu deces niculina_ina niculina_ina Buna seara, Am nevoie de cateva sfaturi(daca se poate). O ruda apropiata a accidentat mortal o doamna.Victima a fost accidentata in timp ce traversa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni, victima lovita si aruncata in aer si care si-a pierdut cunostinta pana la venirea ambulantei reli_relly reli_relly Buna seara. Am patit un lucru groaznic .Doresc sa ma sfatuiti cum sa procedez ,care sunt procedurile legale de urmat sa imi gasesc dreptatea in justitie ,sa ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna ( pieton pe trecere) Batrinu Ionut Batrinu Ionut Tatal meu a avut un accident de circulatie acum o luna de zile fiind lovit de o masina pe tercerea de pietoni. A coborat din microbuz ce era stationat dupa ... (vezi toată discuția)