Am nevoie de cateva sfaturi(daca se poate).
O ruda apropiata a accidentat mortal o doamna.Victima a fost accidentata in timp ce traversa neregulamentar (se afla la 5 m de trecerea de pietoni).Soferul,cu experienta la volan de peste 30 de ani, fara urma de alcoolemie conducea cu viteza legala in localitate.
Victima are 2 copii majori,ambii casatoriti.
Ce pot mentiona este faptul ca la testele tehnice masina nu ar fi iesit ok.
Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi in ceea ce priveste:
-care pot fi in acest caz consecintele pentru sofer?
- ce imi recomandati in legatura cu despagubirea rudelor decedatei?
Ceea ce priveste pe sofer daca a respectat toate regulile de circulatie intra in atributia expertului technic criminalist!
Ceea ce priveste despagubirea, in cazul in care esta macar culpa comuna, asiguratorul RCA al soferului garanteaza si va platii sumele solicitate de ascendentii/descendentii victimei.
Buna seara! Consecintele pentru sofer depind de modul de solutionare al urmaririi penale, respectiv cupla care poate fi a victimei, culpa comuna sau culpa soferului. In functie de aceasta solutie se vor stabili si daunele.
Din datele pe care le-am dat pana acum nu puteti presupune macar care ar putea fi verdictul ?Ma refer la cupla soferului,victimei sau culpa comuna?
multumesc
Este un caz complex. Cum relatati dumneavoastra, in mare parte este culpa soferului. In acest caz soferul poate risca si inchisoare cu executare. De ce?
Chiar daca victima era la aproximativ 5 M de trecerea de pietoni, daca era dupa trecerea de pietoni,culpa este al soferului, deoarele conform legii viteza de deplasare este de 30 KM/H in localitate si 50 KM/H in afara localitatii, referitor la viteza in apropierea trecerilor de pietoni, nesemnalizat. La 30 KM/H cum poti lovi un pieton atat de grav? Referitor la problemele technice al vehiculului responsabilitatea revine tot soferului. Cum am mai aratat, ultimul cuvant are expertul, in ceea ce priveste culpabilitatea.
Expertiza accident auto
Bisca
Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)