avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coordonatele terenului nu corespund cu cele din actul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coordonatele terenului nu corespund cu cele din actul de vanzare-cumparare

Buna ziua,
Pe un teren cumparat prin notariat am construit o locuinta in 2 etape cu 2 autorizatii de constructie: initiala in 2014 pentru o varianta mai mica si finala in 2020 pentru extindere. La finalizarea lucrarilor am obtinut certificat de conformitate al constructiei.
In anul 2021 am primit notificarea ca, coordonatele terenului pe care am construit nu corespund cu cele ale terenului din actul de vanzare-cumparare deci ca terenul pe care am construit are alt proprietar iar al meu este la 2 locuri diferenta de acesta. Ca urmare nu se poate obtine intabularea.
Intr-o audienta la primar mi s-a spus ca noi (eu si sotul) ne-am asezat gresit, ca trebuia sa stim noi sa solicitam la cadastru pozitionarea locului si ca primaria nu avea nicio responsabilitate in a verifica acest lucru sau in a ne solicita noua mergerea la cadastru. Ca solutie ni s-a propus sa luam legatura cu persoana proprietara a locului conform actului si sa-i solicitam schimbarea terenurilor prin notariat. Am incercat dar persoana este in strainatate si nu am reusit.
Fixarea coordonatelor de catre un cadastrist nu ne-a fost solicitata nici la notariat cand s-a intocmit actul de vanzare-cumparare si nici la intocmirea dosarelor pt autorizatii de constructii terenul avand limitele de proprietate fixate anterior de catre vecinii din stanga si din dreapta.
Va rog sa-mi spuneti daca intr-adevar conform legii, autoritatile nu au nicio vina ca s-au intocmit acte cu incurcaturi, ca nu s-a facut si/sau nu s-a cerut initial, inainte de construire verificarea coordonatelor locului. Ce sfat imi dati, cum anume sa procedez pt a rezolva situatia?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2022
ecateftpensie, utilizator

Alte discuții în legătură

Suprapunere cadastru gs2005 gs2005 Buna ziua, Posed un teren din 2003. Anul trecut am masurat si pus stalpi mici la colturi. In primavara 2007 am vazut pe teren ca unii stalpi au disparut si ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren looly looly Buna ziua. Anul trecut in decembrie am cumparat un teren.Am primit cadastru ,intabulare. De curand am fost sa fac trasarea terenului,conform cu ... (vezi toată discuția)
Cadastru, carte funciara flori2009 flori2009 Buna! Sunt in ceata totala si as avea nevoie de o lamurire. Detin un imobil in provincie iar ca si act de proprietate am o hotarare care tine loc de act ... (vezi toată discuția)