avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Angajatii firmei noastre cu progr de lucru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Angajatii firmei noastre cu progr de lucru de luni ...

Buna ziua,
Angajatii firmei noastre cu progr de lucru de luni pana vineri, nu presteaza decat ocazional, munca in zilele de repaus saptamanal, platita cu spor de 100 % ( nu depasim cele maxim 48 h /sapt. Este problema daca nu acordam zi libera ? si nu respectam cele 48 h de repaus in saptamana respectiva? )
Cum procedam pentru compensarea zilei lucrate sambata? trebuie sa acordam o zi libera si sa si platim sporul de 100%? Daca ziua libera este in alta luna, sporul se plateste in luna cand se preseteza munca sau cand se compenseaza cu liber platit?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 30 Iunie 2022
Este problema ... puteti fi sanctionati contraventional de catre ITM.

Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)
Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare EscobarP EscobarP Pentru un program de munca: luni-vineri: 6-14, sambata: 6-17...mi s-a propus: a doua zi libera in cursul saptamanii(ele nefiind consecutive) o data la doua ... (vezi toată discuția)