avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto cu deces pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto cu deces pieton

in data de 13.01.2010,am accidentat o persoana ce se deplasa pe mijlocul soselei de centura a capitalei in sensul meu de mers.La trei ore de la accident victima a decedat la spital.Eu ma aflam la volanul unui ansamblu de vehicule fprmat din:cap tractor+semiremorca(tir),avem 75-78km la ora,viteza pt acel sector de drum fiind de 80km/h pt categoria vehiculului meu.Pietonul se deplasa in nsensul meu de mers la aproximativ 1 metru de axul drumului.Accidentul sa produs la ora 03:10 dimineata.Ce poate sa mi se intimple?Precizez ca in urma testarii cu etilotestul sa constatat ca nu am consumat alcool,a semnat un martor pt acest lucru.In momentul producerii accidentului nu au fost martori.Din spusele politistilor victima nu era la prima 'plecare de acasa',suferea de hepatita intrun stdiu avansatsi avea in jur de 60 ani si are doar o fata.As dori sa stiu ce poate sa mi se intimple,dosarul fiind in cercetare la IPJ ILFOV.Cum as putea sa urgentez solutionarea cazului deoarece astept accept pt un loc de munca in comunitate tot ca sofer si nu as mai pute sa ma prezint la eventuale audieri.MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 21:31, 12 Februarie 2010
filieforie a scris:

daca victima se afla pe mijlocul soselei la trei dimineta cu haine de culoare inchisa,deci cu atata mai greu de vazut in timp util.viteza este legala,deci nu vad cum as putea sa fiu eu cel acuzat.si cu privire la expertiza,nu este de datoria politiei,trebuie sa angajaz eu aqcea persoana?In codul rutier pietonul care se angajeaza in tranversarea drumului prin loc nepermis este direct raspunzator de consecinte,in cazul in care accidentul nu implica si o incalcare a vreunei reguli de circulatie ca si in cazul meu victima este direct raspunzatoare CRED-din punct de vedere al codului rutier.De aceea intrebam daca sar putea schimba cumva fapta deoarece agentul de la politie care ancheteaza cazul afost foarte evaziv in raspunsuri si ma speriat unpic,cu toate ca din pctul meu de vedere si dupa codul rutier sunt nevinovat.MULTUMESC

Dupa cum vedeti toti va recomanda sa va angajati avocat.
Trebuie sa va aparati.Daca plecati pe ideea ca sunteti nevinovat asa pur si simplu e posibil sa aveti surprize neplacute.
Se va stabili pe baza de probe si lege daca sunteti sau nu vinovat.
Pana una alta e greu de spus.
Expertul parte va poate ajuta mai mult decat va puteti imagina.Expertul poate face anumite erori si expertul parte isi poate da seama.
Dar nu sunteti obligat sa tineti cont de sfaturile noastre.E viata dvs si cariera dvs in joc.

avocat Claudiu Lascoschi
Din prezentarea sumara a cazului rezulta ca orice solutie este posibila. Pentru formarea unei opinii este necesara cunoasterea intregului material probatoriu. Din aceasta este absolut necesar angajarea unui avocat specializat in asemenea cauze. De asemenea este recomandabil angajarea unui expert parte.
Succes!!!
dvs.va puteti fericica singur daca ati incalcat vreo regula de circulatie.
vi s-a retinut permisul de conducere?
legislatia prev.ca daca din primele cercetari a rezultat ca ati incalcat cel putin o regula de circulatie vi se retine permisul de conducere
va sfatuiesc sa nu intrati in panica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu decesul victimei nikole tablet nikole tablet Buna seara! Ma bucur enorm ca am gasit acest site pentru ca sunt disperata si am nevoie de sfatul cuiva. Acum doua saptamani sotul meu a avut un accident de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime omenesti rotar robert rotar robert acum 8 luni am avut un acident pe o alee din spatele blocurilor circuland cu o viteza maxima de 30 la ora un copil in varsta de 7 ani mi a sarit in fata la ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa - raspundere, pedeapsa florifs florifs Acum doua saptamani sotul meu a accidentat un pieton care i-a sarit in fata , in incercarea de a traversa printr-un loc nepermis. Pietonul a fost lovit cu ... (vezi toată discuția)