avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Am părăsit domiciliul soțului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Am părăsit domiciliul soțului împreună cu copilul ...

Bună ziua. Am părăsit domiciliul soțului împreună cu copilul minor de 2 ani din cauza certurilor, violentelor și injuriilor. Soțul ma amenință că mă da în judecata și câștigă și copilul pentru ca am părăsit domiciliul conjugal. E adevărat? Cum pot câștiga custodia totala a minorului? Între timp s-a adresat unui avocat care ma cheamă la mediere.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2022
CrissBA, utilizator
Mulțumesc frumos. Dacă nu ma duc la mediere ce se poate întâmpla? Eu nu mai am ce media, îmi doresc divorțul
Contactați un avocat și demarati dvs acțiunea de divorț în instanta.
În acest fel este lesne de înțeles ca nu doriți sa participați la mediere. Medierea nu este obligatorie.
medierea nu e obligatorie, iar cand primiti cererea, vedeti ce pretentii are. Daca e ce vreti, depuneti intampinare ca sunteti de acord. Daca vrea ceva cu care nu sunteti de acord, atunci apelati la avocat sa va formuleze intampinarea si eventual cerere reconventionala.
Parasirea domiciliului conjugal nu exista ca institutie in drept. Ori initiati dvs. actiunea de divort, ori o initiaza el. Inutil sa va pierdeti vremea cu medierea daca asta va doriti. Pe de alta parte, la o mediere puteti sa intelegeti mai bine ce-i trece prin cap si ce pozitie are si in felul acesta sa va construiti o aparare mai buna la proces, fiind informata in prealabil; fiindca oamenii la mediere zic multe tampenii. Custodie totala adica exercitare exclusiva a autoritatii parintesti este greu sa obtineti dar veti putea solicita domiciliul minorului la dvs., exercitarea in comun a autoritatii parintesti, program de vizita si pensie alimentara. Este bine sa aveti avocat.
Din experienta mea deosebit de indelungata in lumea dreptului va pot spune ca acea persoana care refuza medierea nu este bine vazuta de judecator.
Am avut zeci de cazuri cu zeci de judecatori in care s-a refuzat medierea si judecatorul o va considera conflictuala pe acea persoana ceea ce poate cauza.
Judecatorii au vrut legea cu medierea obligatorie ca sa se inteleaga mai bine ratiunea medierii.
Multi au uitat ca medierea era obligatorie...
Era evident ca era neconstitutionala acea lege asa cum am aratat si pe forum la scurt timp de la aparitia ei dar au vrut aceasta lege judecatorii...
Chiar mi-am facut ,,prieteni" noi cand sustineam asa ceva...

Se poate rezolva tot la mediere.
Va prezentati cu avocat si lamuriti problema.

Am avut cazuri in care instanta a dat afara partea din proces ca sa discutam si sa ne intelegem.
Este bine sa va luati dupa avocatii experimentati si nu dupa opinii spuse asa fara sursa reala bazata sau dupa persoane care nu stiu ce se intampla in interiorul salilor de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor jana orascu jana orascu cum pot obtine custodia unui minor de 4 ani daca sotul e agresiv si violent si intentionez sa divortez ? E mai bine sa raman in domiciliul comun sau sa iau ... (vezi toată discuția)
Divorț și custodie copil Szabo edith Szabo edith As dori sa mă informați Cum ar trebui sa procedez pentru a divorța și a obține custodia copilului de un barbat care are grave probleme cu alcoolul. ... (vezi toată discuția)
Custodie (incredintare) copil minor dupa divort mircea2020 mircea2020 In urma divortului, pe cale amiabila sau nu, din vina ambilor soti sau a unuia, prin instanta sau la notariat, stabilirea custodiei/incredintarii copilului ... (vezi toată discuția)