avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de furnizare - tittlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de furnizare - tittlu executoriu

Bună ziua! Este legal ori corect ca părțile să convină de comun acord într-un contract de furnizare ca acesta să constituie titlu executoriu? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 11:27, 4 Iulie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Titlurile executorii sunt cele pentru care legea prevede in mod expres acest caracter, pentru un contract de furnizare nu este prevazut acest caracter deci părțile nu îi pot atribui peste voința leguitorului acest titlu.

Cu stima.
Mulțumesc. Totodată, poate un furnizor, în temeiul art. 1558 și urm. din codul civil să își rezerve dreptul de a lua
toate măsurile conservatorii și asiguratorii pentru conservarea bunurilor sale, sau este o „clauză” precum cea a titlului executoriu?
Nu văd cum ar institui acesta sechestru ori poprire.
Clauza poate fi introdusă dar asta nu înseamnă ca poate uzita de alte cai decât cele strict prevăzute de lege și in condițiile și modalitățile impuse de lege. Poprirea se va putea dispune după obtinerea unei hotărâri judecătorești care constituie titlul executoriu.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Mulțumesc!
Aceste prevederi sunt puse ca sa sperie clientul posibil neplatitor. Dar intr-o tara normala nimeni nu e mai presus de lege.

Alte discuții în legătură

Subiect: imprumut nerambursat. mijloace de recuperare prin executare andrei73 andrei73 Anul trecut am creditat in repetate randuri firma la care eram angajat ca si director executiv. Toate aceste creditari le-am facut cu contract de imprumut ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu in baza unui contract autentic - incheiat la notarul public -judecatoria a admis incuviintarea executarii silite a debitorului, fara ca respectivul contract sa ... (vezi toată discuția)