avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REFERITOR LA VANZAREA TERENURILOR EXTRAVILANE si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REFERITOR LA VANZAREA TERENURILOR EXTRAVILANE si IMPOZIT 80% ...

REFERITOR LA VANZAREA TERENURILOR EXTRAVILANE si IMPOZIT 80%

Avem legea care instituie un impozit de 80% pe diferenta de pret intre vanzare si achizitie, daca terenul este in proprietate de mai putin de 8 ani.
Aceste noi reguli au intrat in vigoare din 13 octombrie 2020.

Ce se intampla daca eu am achizitionat teren extravilan in 2018 si acum vreau sa il vand? Am cumparat inainte sa stiu ca vor veni astfel de reglementari si eu stiu ca este un principiu prin care legile nu se aplica retroactiv.

Imi vor cere impozit 80% la vanzare sau doar impozitul normal?
As vinde terenul in mai putin de 8 ani de la achizitie, dar l-am cumparat inainte de aceste noi reguli.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:20, 4 Iulie 2022
Legea nu prevede scutirea de la plata impozitului a vânzătorului care a achiziționat terenul înainte de întrarea în vigoare a legii.
Dispozițiile sunt destul de clare.
Altfel, dacă s-ar aplica după întrarea în vigoare a legii, ar însemna ca impozitul sa se aplice vanzarii terenurilor dobândite dupa anul 2028.
Și care ar fi noima reglementarii unui impozit pe un act viitor?

Deci, da, veți avea de achitat impozitul de 80% .
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
mai folositi-va de el 4 ani si il vindeti apoi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan buna ziua, in urma cu 1 an, mama mea ... Maria-BiancaT Maria-BiancaT Vanzare teren extravilan Buna ziua, In urma cu 1 an, mama mea a dobandit o parte din suprafata unui teren extravilan prin vanzare. Doresc sa fac vanzare ... (vezi toată discuția)
Dacă acum un an am primit o donație de la mama mea, un teren ... Puiu1958@ Puiu1958@ Dacă acum un an am primit o donație de la mama mea, un teren extravilan, pot să-l înstrăineze fără a plăti taxe suplimentare? (vezi toată discuția)
Buna seara! am cumparat anul acesta o casa cu teren intravilan ... BERAM BERAM Buna seara! Am cumparat anul acesta o casa cu teren intravilan de 1378 mp si un teren extravilan de 3622mp. Acum dupa cateva luni vreau sa vand casa cu ... (vezi toată discuția)