avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Apel DSP la anulare in instanta a amenzii PLF
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Apel DSP la anulare in instanta a amenzii PLF

Buna ziua.

In IANUARIE 2022 am fost itr-o tara straina 4 zile pentru relaxare impreuna cu familia.In tara respectiva se solicita deasemena PLF atat fizic cat si pe telefon(MALTA) pe langa celelalte documente obligattoiu de a fi prezentate. Acolo un medic controla aceste PLF-ri in aeroport. Sigur ca nu a fost nici o problema si am trecut relaxat de acest filtru ata eu cat si familia mea. La intoarcere in Romania, atat eu cat si sotia si baiatul ne-am facut PLF-rile de intrare in Romania cu cateva ore inainte de imbarcarea in avion. Le-am avut si printate cat si salvate in telefon.Specific ca fara aceste PLF-ri, imbarcarea in avion(RYAN AIR) nu se putea face, aceste documente fiind obligatorii si fiind verificate de personalul de CHECK IN inainte de imbarcare! Ajunsi in Romania, nu am fost solicitati de catre nimeni sa prezentam aceste PLF-ri desi noi am intrebat/prezentat vamesului de la verificare ID-ri/pasapoarte aceste documente Dansul ne-a replicat ca nu ii trebuie. Odata ajunsi acasa, la un interval de cateva saptamani am primit proces verbal de contraventie pentru fiecare dintre noi ca NU am completat aceste PLF-ri in termen de 24 ore de la intrarea in tara...mentionez inca odata ca fara aceste documente NU NE PUTEAM IMBARCA in avion si le-am COMPLETAT cu cateva ore inainte de imbarcare. Am facut contestatie si , normal am castigat procesul cu DSP. Acestia acum au facut apel spunand ca instanta de fond a apreciat gresit ca dispozitia normativa care a stat la baza PV de contraventie a suferit o modificare ce scoate din sfera ilicitiului contraventional fapta petentului(a mea),deoarce nu a luat in considerare data acordarii sanctiunii.

Specific ca in instanta am fost prezent si am prezentat documentul PLF ata fizic cat si pe telefon salvand pe telefon aceste documente obligatorii de imbarcare tocmai pentru a le prezenta in cazul in care as fi fost amendat de DSP pentru lipsa PLF.

In acest sens, nemafiind confruntat cu asa ceva pana in acest moment as dori sa ma indrumati cum sa fac aceasta intampinare la apelul facut de DSP.

Multumindu-va anticipat pentru ajutor,

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:42, 3 Iulie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, trebuie sa faceti referire la aplicabilitatea legii mai favorabile in timp. Cel mai bine ar fi sa apelati la un avocat pentru redactarea intampinarii daca nu stapaniti normele juridice incidente, cheltuielile cu avocatul vor fi recuperate de la dsp.
Mutumesc pentru raspuns.Aveti idee cat m-ar costa un avocat pt. acest caz? Si daca tot s-a dat legea de anulare a a amenzilor date credeti ca ar mai fi nevoie?
Ar fi nevoie in masura in care nu va descurcati cu rigorile unui proces. Onorariul il puteti discuta in privat cu un avocat, nu se pot face recomandari pe forum. Cu stima, av. Madalina Pascu
~ Conținut șters la cerere ~
O sa le fie respins apelul, indiferent de ce faceti dvs.

Alte discuții în legătură

Amenda formular plf Ovidutus Ovidutus Buna ziua. In data de 28 decembrie am intrat pe teritoriul Romaniei. Nestiind ca e necesar completarea unui formulat PLF la intrarea in tara, am procedat la ... (vezi toată discuția)
Bună seara, va rog, am nevoie de un model plangere anulare proces-verbal ... Lumi Radu Lumi Radu Bună seara, Va rog, am nevoie de un model plangere anulare proces-verbal de contravenție primit de la DSP precum că nu am fi completat formularul PLF la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am patit si eu precum altii cu plf. am plecat o perioada ... maryusrobert maryusrobert Buna ziua, Am patit si eu precum altii cu PLF. Am plecat o perioada foarte scurta in Anglia, din 12.01 pana in 14.01.2022, sa il ajut pe fiul meu cu niste ... (vezi toată discuția)