Daca o masina de serviciu este folosita de un alt departament si seful incearca sa ma forteze sa suplinesc acel departament avand fisa postului asemanatoare. Pot refuza sa conduc o masina dupa ce ea a fost folosita de alt departament? Sau pot solicita o masina in gestiune pe care sa o pot conduce doar eu? In conditiile in care impart masina cu alti 3 colegi ce garantii pot avea ca masina corespunde din punct de vedere tehnic?
Daca erati managerul societatii probabil avesti masina la dispozitie dedicata exclusiv dvs.Cum probabil nu sunteti bineinteles ca va.poate fi repartizat un auto folosit in cadrul societatii si de alti colegi.Nu aveti nici un motiv legal sa refuzati ,eventual faceti un pv de predare primire sau macar o poza cu aspectul exterior etc..Deinde de natura activitatii daca mergeti in Buc e o situatie daca faceti drumuri de sute de km intre localitati frecvent atunci puteti discuta cu cei de la flota auto daca exista asa ceva
Problema nu este ca nu vreau sa impart masina cu alti colegi din motive de mofturi, ci faptul ca eu ar trebui sa acopar o perioada din zi cand volumul de munca este dublu fata de restul zilei, iar colegii mei ar acoperi restul. Ei incearca sa ma constranga sa accept sa lucrez in ture si sa ma pontez ca si cum as munci ziua fara a beneficia de spor la orele de noapte, In plus nu suntem decat 4 si cand unul intra in concediu noi acoperim 7 zile din 7 doar in 3 oameni. Astfel ca practic noi nu avem zile de concediu ci le castigam prin compesatie lucrand cand ceilalti colegi sunt in concediu.
Incerc din 2015 sa schimb ceva si 4 ani chiar am fost prostul lor si am muncit la program de 8h dar apoi am aflat ca ei mai primeau anumite ore suplimentare si in plus la 2 dintre ei le-a marit salariu desi eu am 18 ani in companie iar ceilalti au 10 ani. In 2019 am intrat cu ei neoficial la tura si mi-a marit si mie salariu. Dar 1 an mai tarziu iar le-a marit salariul la ceilalti pe motiv ca ei aduc plus valoare si eu nu. In conditiile in care lucram in tura nu prea mi-a fost clar ce intelege seful prin plus valoare.
Acum cand a crescut volumul de munca am incercat o renegociere si o recunoastere a programuli in ture dar mi s-a spus din nou ca daca nu-mi convine in ture neoficial sa lucrez la 8 ore si se descurca baietii si fara mine sa acopere restul timpului din zi de L - V si in weekendurile.
In acest sens intrebam daca ma pot forta ca infiecare dimineata sa preiau masina de la alt coleg ptr. ca la ora 16 sa o predau altui coleg si ma gandeam ca starea masinii nu poate fi verificata iar din cate am inteles eu pot refuza sa conduc o masina daca nu am siguranta ca este intr-o stare buna. Masina este un Logan din 2015 si are peste 200.000 de km.
Le-am spus ca pot lucra cum vor ei doar daca diferenta de volum de munca din timpul zile se va regasi in salariul meu. Nici nu au vrut sa auda.
Ce demersuri legale as putea sa initiez dar nu doar de dragul de a spune ca am avut dreptate si apoi sa raman somer?
Program munca -> sfat
poppa1
sa incep cu incepputul.
suntem angajati 4 oameni pe un post cu care trebuie sa acoperim 24x24 7x7. contractul de munca e contract normal, nu se stipuleaza ca ... (vezi toată discuția)