avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Bunica mea și Tatăl meu m-au înșelat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Bunica mea și Tatăl meu m-au înșelat în privința ...

Bună ziua. Bunica mea și Tatăl meu m-au înșelat în privința locuinței mele. Aveam vârsta de 19 când am cumpărat o locuinta și am mers cu respectivi trecându-mi casa pe Donaţie ci nicidecum pe vanzare cumpărare. Casa a fost cumpărată de mine și aș vrea să știu ce să fac? Mi-au luat actele și nu vor să mi le dea. Copil fiind nu stiam ce i
diferenta intre donaţie și vânzare cumparare. Dacă mă poate ajuta cineva le voi mulțumi mult Dumnezeu să vă binecuvinteze!
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2022
Ionicã Remus, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 09:24, 4 Iulie 2022
Nu mai aveti ce schimba. Cine v-a donat? Oricum sunteti proprietar.
Ati platit casa? Daca da, e vanzare. Daca nu, e donatie. Ce inseamna ca au luat actele si nu vor sa vi le dea? Sunteti proprietar, atat cu donatie cat si cu vanzare. Mergeti la notarul la care ati incheiat actul, oricare ar fi el, sa va dea duplicat sau copie legalizata. Si scoateti un extras CF. Daca nu e intabulata casa, ii faceti cadastru si o intabulati cu actul pe care il aveti, pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil de doua ori LaurV LaurV Buna ziua, Este posibila vanzarea unui imobil de doua ori? Din cate am inteles eu, dupa 6 zile de la obtinerea primului extras de carte funciara, vanzatorul ... (vezi toată discuția)
Extras cf pentru un teren obtinut prin act de donatie Dana-Ralucaa Dana-Ralucaa Buna ziua! Detin un teren obtinut prin act de donatie de la bunicii mei. Terenul a fost achizitionat in urma cu multi ani si am doar un contract de ... (vezi toată discuția)
Donare casa neinregistrata la cadastru Tiberiu-C Tiberiu-C Am dobindit in 1981 prin cumparare de la bunicul meu o casa veche, cu drept de uzufruct a bunicului. In realitate a fost o donatie catre mama, dar cum in acei ... (vezi toată discuția)