avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Copiii veteranilor de razboi - indemnizație de urmasi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Copiii veteranilor de razboi - indemnizație de urmasi

Bună ziua,
Copiii veteranilor de război care au luptat în cel de-al doilea război mondial beneficiaza de vreo indemnizație, in calitate de urmasi. Bunicul a luptat pe front în cel de-al doilea război mondial și a beneficiat pentru scurt timp de pensie/indemnizație de veteran. Dupa ce bunicul a decedat, bunica a beneficiat de o indemnizație in calitate de văduvă de veteran de război. A murit si bunica.
Va rog frumos sa ma lamurit daca si mama mea, fiica bunicului veteran are dreptul la vreo indemnizație? Si daca raspunsul e afirmativ, care e cadrul legal valabil in 2022 pentru aceasta situație, ce acte sunt necesare?
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2022
casutza, utilizator

Alte discuții în legătură

Copiii celor care nu au fost prizonieri dar au fost veterani ... Grecu ion Grecu ion Copiii celor care nu au fost prizonieri dar au fost veterani de război,pot beneficia de indemnizație conf.legii nr.130/2020? (vezi toată discuția)
Exista facilitati pentru urmas de veteran de razboi? BirtaOvidiu BirtaOvidiu Buna ziua ! Am si eu o intrebare , poate puteti d-voastra sa imi raspundeti mai clar ....Tatal bunicii mele a murit in al II-lea razboi mondial , pe front ! ca ... (vezi toată discuția)
Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)