avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

daca sotia mea dobandeste o donatie de la tatal ei,eu cum pot sa am drept pe aceea donatie sau ce trebuie sa facem?multumesc
buna ziua!
ar trebui ca tatal sotiei sa va doneze amanduroara.
:)
Nu puteti avea nici un drept la acea donatie,cu exceptia cazului in care tatal sotiei dvs.va face donatia pe numele amandorura.;)
bun am inteles.dar dupa aceea sotia avand donatia asupra ei,ea poate sa faca ceva ca sa m atreaca si pe mine,pt ca acolo eu investesc bani pt renovare casei trebuie sa am ceva la mana ca sa stau linistit .multumesc?
Da, dupa aceea poate sa va doneze si ea jumatate.
buna ziua!
sa va faca donatie la randul sau pe cota de 1/2 din imobil, dar trebuie sa stiti ca doatia intre soti este oricand revocabila, capata caracter preciputar doar prin decesul sotului donator.

Alte discuții în legătură

Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită ... izagabriela izagabriela Bună ziua. Eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită pe numele amândurora. Întrebarea mea este dacă putem face prin donație sau prin ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna donatie? georgetagabor georgetagabor Buna ziua , as vrea va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Parintii mei vor sa imi doneze o casa cu uzufruct viager pe ei, , va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)