avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

daca sotia mea dobandeste o donatie de la tatal ei,eu cum pot sa am drept pe aceea donatie sau ce trebuie sa facem?multumesc
Un asemenea act ramane fara efecte juridice daca e revocat , oricand , de catre sotul donator , fara nicio motivatie.
Daca cel care gratifica o face in consideratia ambilor soti , atunci aveti dreptul asupra acestui bun
.Altminteri , acest e cuprins in mentiunile art.31 din Codul familiei ,mai preciz face parte din categoria bunurilor proprii , exceptate de la comunitatea matrimoniala.

Exista unele voci care sustin ca , printr-o conventie , sotul care a fost gratificat poate dispune ca acest bun sa intre in comunitatea matrimoniala de bunuri .(solutie , totusi ,disputata de alti doctrinari si de practica in materie )

Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită ... izagabriela izagabriela Bună ziua. Eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită pe numele amândurora. Întrebarea mea este dacă putem face prin donație sau prin ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna donatie? georgetagabor georgetagabor Buna ziua , as vrea va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Parintii mei vor sa imi doneze o casa cu uzufruct viager pe ei, , va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)