avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dacă o mașină cu volan pe dreapta este ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dacă o mașină cu volan pe dreapta este înmatriculată în ...

Dacă o mașină cu volan pe dreapta este înmatriculată în România i se poate interzice dreptul de a circula.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:08, 20 Iulie 2022
Deocamdată nu, nu există o lege în vigoare pentru asta.
Într-adevăr nu există un act normativ care să interzică circulația în România a autovehiculelor cu volanul pe dreapta. După câte cunosc autovehiculele cu volanul pe dreapta nu se mai pot înmatricula în România.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunere a șefului rar: orice autoturism cu volan pe dreapta (ue/non-ue) să se omologheze, iar apoi sa fie respins la primul itp dacă nu a schimbat volanul. ce opinie juridică aveți? Maanghod Maanghod Buna ziua! As aprecia daca cineva care cunoaste legislatia europeana din domeniu, mi-ar putea da un raspuns. Multumesc anticipat. S-a dat o lege in August ... (vezi toată discuția)
Buna ziua detin 2 masini cu volan pr partea dreapta, am inteles ... Ana Maria1990 Ana Maria1990 Buna ziua detin 2 masini cu volan pr partea dreapta, am inteles ca este in discutie un proiect de lege prin care ar putea interzice aceste masini, in cazul in ... (vezi toată discuția)
Accident auto provocat de proprietarul mașinii, care stătea în dreapta șoferului și a tras de volan. acum tot el are pretenții la despăgubiri, ce credeți că poate să obțină? tytyrez77 tytyrez77 Am si io o problema acum doua luni fiica mea inpreuna cu o fata si cu prietenul acesteia au plecat cu masina sa ia 2 pungi de seminte la un moment dat fiica ... (vezi toată discuția)