avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament- moștenire.Buna ziua, am o mătusa care au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament- moștenire.Buna ziua, am o mătusa care au făcut testament la notariat ...

Buna ziua, am o mătusa care au făcut testament la notariat pentru a lăsa averea pe soț și invers, și soțul a făcut testament în favoarea soției. Ei nu mai au copil că acesta a murit în urmă cu 12 ani. El a murit anul trecut în spital de covid și ea s-a sinucis la o lună după ce și-a înmormântat soțul. Dacă nu s-a făcut succesiunea, după ce a murit soțul pe numele soției, rudele din partea soțului au dreptul la moștenire? sau numai rudele din partea soției?S-a depus dosarul in instanță și instanța a primit rudele din ambii părți, deci acest testament nu mai e valabil?
Cel mai recent răspuns: Micy , utilizator 17:25, 5 Iulie 2022
Doar rudele sotiei au vocatie la mostenirea sotiei. Se va dezbate succesiunea dupa unchi, va rezulta o mostenitoare testamentara, matusa, apoi se va dezbate succesiunea dupa matusa (testamentul facut de ea sotului este caduc deoarece acesta a decedat inaintea ei) si rudele matusii vor mosteni tot ceea ce aceasta avea la momentul decesului, inclusiv ceea ce i-a revenit la moartea sotului, prin testament, chiar daca nu a apucat sa dezbata ea succesiunea.
Mulțumesc frumos, o zi bună să aveți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire MENGHINA MENGHINA Buna seara ! Va rog daca cineva poate sa ma lamureasca in urmatoarea problema :un unchi de-al sotiei mele a decedat.De fapt sotia mea este nepoata sotiei ... (vezi toată discuția)
Succesiune... ggaby ggaby Buna ziuna ! As avea si eu o intrebare in legatura cu o problema legata de o succesiune . Situatia este urmatoarea : -tatal meu a avut grije de o matuse,de ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)