avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionari si legi de pensii.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionari si legi de pensii.

Buna ziua.Situatia este urmatoarea.O cunostinta de-a mea are o pensie de handicap pentru ca a avut probleme la plamani afectat fiind de TBC.Acest venit de handicap este foarte mic undeva la 375 de ron.Pana sa se imbolnaveasca a adunat vreo 15 ani vechime pe cartea de munca.El nu a mai lucrat de ani buni de zile deoarece nu il angajaza nimeni datorita starii precare de sanatate dar si ca ar fi ilegal sa il angajeze cu gradul de handicap pe care il are.Avand in vedere ca are varsta de 59 de ani si un venit mic de tot,intrebarea este poate sa se pensioneze sa ia pensie de la comisia de pensionare de stat in urma vechimii de 15 ani de exemplu o pensie corespunzatoare cu vechimea si sa aibe si acest venit in urma handicap-ului astefil venitul lui ar fi un pic mai mare si ar trai un pic mai bine.Cum trebuie sa procedeze.Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2022
got2i, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in urma unor investigatii am fost diagnosticata cu ... GeorgianaG29 GeorgianaG29 Buna ziua! In urma unor investigatii am fost diagnosticata cu o boala autoimuna, care, din cate am inteles, este considerata handicap (cu diferite grade - ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii imi interzice cumulul pensiei cu salariu SC OCTCRIS IMPEX SRL SC OCTCRIS IMPEX SRL Sunt pensionat de boala prin pierderea totala a capacitati de munca gradul doi de si pot sa mai muncesc casa de pensii imi interzice sa cumulez pensia cu ... (vezi toată discuția)
Pensionare definitiva imposibila vlad_rosko vlad_rosko Buna ziua.Tatal meu este pensionat din 1994 avand gradul 2 accentuat si are 18 ani de munca.Are handicap ivit din 1966(nu are plamanul stang).Abia in 1994 i ... (vezi toată discuția)