avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! As dori sa-mi spuneti cand intra in vigoare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! As dori sa-mi spuneti cand intra in vigoare noua lege ...

Buna ziua! As dori sa-mi spuneti cand intra in vigoare noua lege a pensiei de urmas cu adaugarea literei b1 in care sotul suravietuitor poate sa opteze pt pensia lui + 25% din pensia sotului decedat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Puione86 , utilizator 08:38, 9 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este prorogata pentru data de 01/09/2023.
Va multumesc pt raspunsul prompt. As vrea sa mai stiu daca cei care au fost nevoiti sa opteze intre cele doua optiuni existente acum, pot sa-si schimbe optiunea in 2023.
Care sunt cele doua optiuni existete acum ?

Carp Mircea a scris:

Care sunt cele doua optiuni existete acum ?

1 - Pensia mea
2 - 50% din pensia sotului decedat
1 - pensia mea
2 - 50% din pensia sotului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie soț supraviețuitor. soț decedat 2020,cu pensie limită ... Gigi B Gigi B Pensie soț supraviețuitor. Soț decedat 2020,cu pensie limită de vârstă, soția pensie minimă ieșită tot limită de vârstă. Poate cere 25% din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. la mulți ani. pentru pensie urmaș.. soțul meu ... Iulita Bambuch Iulita Bambuch Bună ziua. La mulți ani. Pentru pensie urmaș.. Soțul meu a decedat in urmă cu 10ani.. Dacă fac cerere pentru pensie de urmaș.. Vă dau datele lui.. ... (vezi toată discuția)
Pentru ajutorul de 25 la sută din pensia soțului decedat pot ... JuganDumitru JuganDumitru Pentru ajutorul de 25 la sută din pensia soțului decedat pot să depun actele la casa de pensii?Îndeplinesc toate condițiile. Vă mulțumesc! (vezi toată discuția)