avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salutare! De curând am cumpărat o mașina Un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salutare! De curând am cumpărat o mașina Un Mercedez Benz ...

Salutare! De curând am cumpărat o mașina Un Mercedez Benz c200 , mi-a plăcut mașina așa ca am cumparat-o! Respectivul nu era proprietarul mașinii pe carte de identitate , dar in schimb o avea înregistrată la impozite și taxe.
Toate actele au fost in regula , mi-a dat contractul de înstrăinare-dobândire cu ștampilele de la impozite și taxe de la proprietarul mașini , cu ieșire și intrare la omul de la care am luat-o eu! In principiu totul a fost in regula , când am fost sa transcriu mașina m-i sa spus ca are sechestru pus.
La momentul vânzării mașina nu avea sechestru. Dar având alți 2 proprietari după mașina nefiind transcrisa, acum are sechestru , cum e posibil?
Cel mai recent răspuns: buky , utilizator 10:22, 7 Iulie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avea și atunci, numai că nu interesează pe cei de la primarii, ei iau impozit. Posibil să aibă și înmatricularea suspendată, dacă cel care a avut-o anterior nu a transcris-o pe numele său în maxim 90 de zile. A luat teapa, da teapa mai departe.


latka a scris:

Avea și atunci, numai că nu interesează pe cei de la primarii, ei iau impozit. Posibil să aibă și înmatricularea suspendată, dacă cel care a avut-o anterior nu a transcris-o pe numele său în maxim 90 de zile. A luat teapa, da teapa mai departe.

Nu sunt genul asta de om , dar ma obliga , am plătit mașina 5000€ nu-i ca și cum i-am luat din drum , l-am sunat și mi-a zis ca nu știa , dar dacă as ajunge la un proces, el nu avea obligația legal sa o înmatriculeze in 90 de zile ? Ceea ce nu a făcut defapt.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu spun ca nu puteti sa-l dati in judecata, daca a depasit termenul de 90 de zile, spun doar ca ati fi putut fi mai atent la detaliile vinzarii-cumpararii. Angajati un avocat si trimiteti-i macar o notificare avocatiala, poate ca o va lua in seama si veti ajunge amiabil la o intelegere. pe de alta parte si sistemul din Romania este foarte pagubos la astfel de tranzactii. Tranzactia nu trebuia declansata nici macar fiscal, nu sa descoperiti falsul cind ajungeti la inmatriculare. Dar nu e o surpriza, multe sunt aiurea in tara asta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine v-a comunicat ca masina are sechestru? Cei de la inmatriculari sau cei de la finante? Este posibil ca masina sa fie in regula la finante dar sa figureze la Politie ca fiind cu probleme, au fost cazuri cu masini care au fost declarate furate in tarile de origine dupa ce au fost inmatriculate in Romania ( frauda de asigurari) si cei care le-au cumparat au ramas cu ele, fiind considerati cumparatori de buna credinta, dar nu le mai pot instraina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto fara fiscal DanielHerisanu DanielHerisanu Buna ziua, Eu am o problema serioasa referitoare la inmatricularea auto. Am cumparat o masina in data de 13.11.2015 la ora 19:00 vanzatorul fiind un om ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)
Cine plateste impozitul pe perioada neinmatricularii noului proprietar lifestyle lifestyle Am cumparat o masina de la o persoana care nu si-a inmatriculat-o la adm fiscala pe o perioada de 5 ani. Masina fiind radiata de la vechiul proprietar si ... (vezi toată discuția)