Bună ziua! Băiatul meu a făcut scoala profesionala, iar după terminarea studiilor a avut contract cu firma care la scolarizat, este vorba despre firma Continental. Acum face seral, el fiind angajat în continuare. Întrebarea mea este următoarea: Legal mai sunt obligat la plata pensiei alimentare? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Conform Codului Civil, părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.
Dacă continuă studiile datorați pensie alimentară întrucât există în continuare obligație de întreținere. Din ziua în care a împlinit 26 de ani (fie ca e la studii sau nu) nu mai datorați această pensie.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
dupa 18 ani datorati pensie doar in anumite conditii, daca nu e angajat si urmeaza cursuri.. Copilul munceste, daca se intretine singur, nu mai datorati pensie.
Pensie alimentara
madasey16
sotul meu plateste pentru baiatu sau din prima casnicie pensie alimentara. Baiatul are 19 ani si tocmai ce a terminat liceul (fara bac) si doreste sa se ... (vezi toată discuția)