avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Băiatul meu a făcut scoala profesionala, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Băiatul meu a făcut scoala profesionala, iar după ...

Bună ziua! Băiatul meu a făcut scoala profesionala, iar după terminarea studiilor a avut contract cu firma care la scolarizat, este vorba despre firma Continental. Acum face seral, el fiind angajat în continuare. Întrebarea mea este următoarea: Legal mai sunt obligat la plata pensiei alimentare? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:20, 7 Iulie 2022
Bună ziua,

Conform Codului Civil, părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

Dacă continuă studiile datorați pensie alimentară întrucât există în continuare obligație de întreținere. Din ziua în care a împlinit 26 de ani (fie ca e la studii sau nu) nu mai datorați această pensie.

O seară frumoasă!

Cu stimă,
Avocat Samuel Micula
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
dupa 18 ani datorati pensie doar in anumite conditii, daca nu e angajat si urmeaza cursuri.. Copilul munceste, daca se intretine singur, nu mai datorati pensie.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - problema Marcel-T Marcel-T Am si eu o problema cu pensia alimentare, ambi copii au intrerupt scoala dupa terminarea liceului(1 an fata, respectiv 2 ani baiatul). Am 50 de ani,divortat ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Mariiovladu Mariiovladu Daca copilul a intrerupt cursurile scolare avand varsta de 17 ani(avand pensie alim)...si la anul cand implineste 18 ani si vrea sa mearga din nou la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara madasey16 madasey16 sotul meu plateste pentru baiatu sau din prima casnicie pensie alimentara. Baiatul are 19 ani si tocmai ce a terminat liceul (fara bac) si doreste sa se ... (vezi toată discuția)