avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

sotul meu plateste pentru baiatu sau din prima casnicie pensie alimentara. Baiatul are 19 ani si tocmai ce a terminat liceul (fara bac) si doreste sa se inscrie la o postliceala sanitara. initial era vorba ca se inscrie la un curs de ospatar organizat de cei de la fortele de munca. In caz de studii superioare stiu ca trebuie platita pensie alimentara pana la max 26 ani sau pana copilul se angajeaza si se poate intretine singur dar in situatia data cum e?... se plateste indiferent de tipul de scolarizare aleasa?ori ce fel de curs?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:54, 11 Septembrie 2013
Pensia de intretinere se plateste pana la varsta de 26 de ani daca copilul se afla in continuarea studiilor, cursuri de zi.
chiar si in cazul cursurilor organizate de fortele de munca pentru respecializare... curs de 3 luni...?
Nu, acele cursuri nu se iau in considerare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copil major nicoleta12. nicoleta12. Buna ziua! Copil peste 18 ani cu liceul terminat, dar bacalaureatul neluat. Liceul pe care l-a absolvit infiinteaza cursuri postliceale, pe care copilul le ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara andreipop_2013 andreipop_2013 Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara DuracIonel DuracIonel Buna seara, As dori un sfat in urmat. problema: o fata care a implinit 19 ani ,a dat BAC-ul in 2012 si s-a inscris la o scoala postliceala privata mai ... (vezi toată discuția)