avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara,
As dori un sfat in urmat. problema: o fata care a implinit 19 ani ,a dat BAC-ul in 2012 si s-a inscris la o scoala postliceala privata mai beneficiaza de pensie alimentara daca se angajeaza cu jumatate de norma (4 ore pe zi realizand un venit de 400 RON lunar) ? Care sunt optiunile ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 22:07, 22 August 2012
Pensia de intretinere poate fi primita daca copilul devenit major se afla in continuarea studiilor, pana la terminarea acestora, dar fara a depasi varsta de 26 de ani. Conditia "in continuarea studiilor" semnifica faptul de a frecventa cursurile unei institutii acreditate chiar daca este in regim privat. Daca sunt indeplinite aceste conditii va puteti intemeia cererea pe baza art. 499 alin. (3) Cod civil care reglementeaza obligatia de intretinere.
persoana obligata la plata pensiei alimentare (tata/mama) poate solicita reducerea contributiei (intrucat fata realizeaza venituri pe cont propriu) iar nu sistarea pensiei (intrucat este inca, in continuarea studiilor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara madasey16 madasey16 sotul meu plateste pentru baiatu sau din prima casnicie pensie alimentara. Baiatul are 19 ani si tocmai ce a terminat liceul (fara bac) si doreste sa se ... (vezi toată discuția)
Continuarea studiilor???? vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Spuneti-mi va rog in ce conditii o persoana se considera ca se afla in continuarea studiilor? Daca nu a absolvit liceul, adica nu a sustinut ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara andreipop_2013 andreipop_2013 Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ... (vezi toată discuția)