avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restricții privind acordarea concediului de odihna, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restricții privind acordarea concediului de odihna, dacă conducerea ...

Restricții privind acordarea concediului de odihna, dacă conducerea ne- a pus sa semnăm un acord privind faptul că trebuie să facem cererea de concediu de odihna înainte cu 10 zile.
Cum se poate anula aceasta decizie?
Vă mulțumim.
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 13:21, 11 Iulie 2022
Ați fost obligat sa semnati acel.acord?
Nu , dar nici nu am avut ocazia sa citim foarte bine textul, a fost totul foarte rapid, cu hai, hai, să semnați, nici acum nu sunt sigura exact ce prevede acel text.
Este groaznic, colegii au urgente in familie, iar munca noastră nu presupune o activitate de importanta maxima, se poate desfășura și dacă suntem acasă, on-line.
Nu ni se permite minimul legal, suntem amenințați in permanenta sa plecăm, facem munca dubla, căci au plecat jumate din echipa, din cauza condițiilor, stam în căldură, înghesuiți, și orice cerem, suntem respinși.
Sesizati ITM-ul...
Multumim foarte mult.
Spor in activitate.
Pana la urma nu e clar ce va deranjeaza, faptul ca trebuie sa faceti cerere de CO cu minim 10 zile inainte, sau celelalte aspecte mentionate?
Dpdv legal, cererea de CO trebuie sa o faceti cu 60 (da, saizeci) zile inainte de perioada de CO - cititi codul muncii, art. 148, alin. 4. Va recomand sa cititi art. 148 in integralitate, pentru ca e despre programarea concediilor.

Legat de celelalte aspecte, cum zice si @Cornel Vasile, sesizati ITM-ul

Alte discuții în legătură

Am o problemă. angajatorul refuză să îmi dea toate zilele ... Aura.2 Aura.2 Am o problemă. Angajatorul refuză să îmi dea toate zilele de concediu. Îmi spune faptul că îmi pot lua doar 10 zile din 21 și că dacă nu îmi convine ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna mihaifog mihaifog Buna ziua, Situatia este urmatoarea: mai am 13 zile de concediu pe anul in curs (pe care l-am lucrat integral la firma actuala) si as dori sa le iau ... (vezi toată discuția)
Cele 10 zile de co consecutive rozi88 rozi88 Buna ziua, Sotia mea nu a luat cele 10 zile de CO consecutive in anul 2014. Numai 7zile cosecutive . Acum a primit din partea RU o instiintare ca este ... (vezi toată discuția)