avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Salut! Am încercat o colaborare cu o firma pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Salut! Am încercat o colaborare cu o firma pentru crearea unui ...

Salut! Am încercat o colaborare cu o firma pentru crearea unui scenariu de “film” ( filmări , poze, conținut pentru onlyfans ), nu am semnat nici un contract in schimb începusem treaba. Au făcut niște poze și un filmuleț, între timp ne am dat seama ca nu erau serioși și vreau sa încetez colaborarea cu ei, întrebarea mea este următoarea : pozele facute de ei, filmarea ei au dreptul sa le publice fără acordul meu ( având in vedere ca eu sunt “interpretul” dar nu e vizibila fata ) și dacă eu pot folosi pozele fără acordul lor ?
Cel mai recent răspuns: Teodorrr , utilizator 23:42, 6 Iulie 2022
Bună seara domnule Teodor,

Vă recomand să semnați un scurt contract scris cu ei prin care:
- firma să își ia angajamentul că nu va utiliza materialele foto și video care vă înfățișează, fiind constienti de faptul ca astfel de actiuni pot atrage atat raspunderea civila, cat si raspunderea penala a acestora ;
- dumneavoastră, în baza unei sume pe care ați plătit-o deja sau pe care o urmează să o plătiți, dobândiți dreptul exclusiv de proprietate intelectuală asupra materialelor, firma neavand nicio alta pretentie pecuniară pentru materialele deja realizate.

Cel mai bine ar fi să vorbiți cu un avocat ca să vă poată ajuta cu pregătirea contractului.

O seară frumoasă!

Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ideea e ca firma respectiva a vrut sa ma lucreze printre “rânduri” și nu cred ca mai e posibil semnarea oricărui contract, in situația de fata vreau sa știu dacă eu pot folosi materialul respectiv fără acordul lor sau ei fără acordul meu
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2022
Teodorrr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poze cerute de angajator andradaaa andradaaa Buna ziua, lucrez la o firma de cosmetice si de curând ne tot cer filmulete si poze cu noi in magazinul in care lucram si sa zicem tot felul de replici. Ei ... (vezi toată discuția)
Intrebare drepturi de autor MariusValentin MariusValentin Buna ziua ! Ma adresez domnilor Avocati cu urmatoarea situatie . O cunostinta a lucrat ca Model Video chat in colaborare cu inca o persoana de sex masculin , ... (vezi toată discuția)
Cum acționez dacă vreau să dau în judecată un detectiv care m-a urmărit și a lăsat filmările să circule public? Bella1234 Bella1234 Cum actionez daca vreau sa dau in judecata un detectiv care m a urmarit si a lasat filmarile sa circule public?din cate stiu am acest drept,din moment ce nu s ... (vezi toată discuția)