avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drepturile ziaristilor.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drepturile ziaristilor.

Buna ziua, am o situatie la care am rugamintea sa ma lamuriti. Cineva apropiat/cunoscut, a primit o condamnare cu inchisoarea. Nu s-a sustras, nu a fugit si a acceptat arestarea/incarcerarea. Un ziar local, a creat un articol in care spunea ca s-a sustras si ca l-au prins intr-un final politistii IPJ. In acel articol apare si numele acelui individ. Familia nu este de acord cu acest lucru si as vrea sa stiu daca este legal sa ii publice numele, fara acordul nimanui si sa spuna informatii eronate? ce ar putea familia sa faca in aceasta situatie?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2022
Simona Georgiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:43, 8 Iulie 2022
Are dreptul de a se corecta informația în ziarul local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma duc singur la penitenciar pici80 pici80 daca cineva este condamnat definitiv la inchisoare cu executare nu poate sa se prezinte singur in penitenciar? trebuie sa asteapta neaparat politistii ca sa ... (vezi toată discuția)
Furt și politia nu îi face nimic! Corina271 Corina271 Buna dimineața! Am un verișor care bea,se droghează,a tot fost internat la dezintoxicare și tot fuge din spitale,de 10 ani tot fura din casa și îti ... (vezi toată discuția)
arestare si detinerea intr-un alt petenciar,,,, Manole Dumitru Manole Dumitru Un invinuit a fost judecat in libertate; Tribunalul din judetul X se pronunta definitiv cu condamnarea cu privare de libertate. Condamnatul este dat in ... (vezi toată discuția)