avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt și politia nu îi face nimic!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt și politia nu îi face nimic!

Buna dimineața!
Am un verișor care bea,se droghează,a tot fost internat la dezintoxicare și tot fuge din spitale,de 10 ani tot fura din casa și îti amenință familia.
De o săptămână familia lui a depus o plângere împotriva lui ca fura iar de 2 zile am depus și eu o plângere la politie ca mi-a furat un sistem audio(prin care am și factura ca acel sistem e al meu).
Cu 2 plângeri depuse la poliție ca fura,domnii politisti mi-a zis ca sistemul acela nu mai mi-l pot recupera și ca lui nu poate sa îi facă nimic,nu poate să-l aresteze decât dacă face tâlhărie.
Deci sa înțeleg ca în tara asta se fura și nu pătești nimic? Sau poate domnii polițiști nu au chef de noi și sa își facă datoria.
Va rog sa îmi spune-mi dumneavoastră ce putem face pentru ca nu putem sa stam asa tot timpul cu frica ca suntem amenintati și sa ne fure tot timpul din casa și din curte.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:29, 30 Septembrie 2019
Politia poate face cercetari dar probabil ca nu prea se implica deoarece puteti ajunge la intelegere.
Fiind furt trebuie sa raspunda penal si poate fi condamnat.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnii polițiști ne-a spus ca nu se poate face nimic decât dacă face tâlhărie.
Ne-a recomandat sa mergem la un Procuror pe Județul Ilfov și dacă Domnul Procuror decide ca e un pericol o sa îl interneze la Socola (ceva de genul.
Deci unde sa ne ducem ca acest individ sa fie arestat? Pentru ca domnii polițiști nu îi face nimic pentru furt.

De arestat nu il poate aresta asa pur si simplu...
Il poate insa condamna penal si daca mai fura ulterior va ajunge la inchisoare.

In concluzie, ancheta se poate desfasura si sa fie condamnat daca e vorba de furt si se va dovedi conform legii.
Nu trebuie sa fie talharie ca sa fie condamnat penal.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmarea politistului in sectia de politie, legal? justice123 justice123 Fiindca politistul refuza sa-mi accepte plangerea penala, pe motiv ca amenintarea nu e amenintare si altele (fiindca in prealabil vorbise cu paratul, asa cum ... (vezi toată discuția)
Talharie streetwis3 streetwis3 Domnilor am si eu nevoie de ajutorul vostru. In data de 23 dec. noaptea, intr-un bar, impreuna cu 2 prieteni am avut o cearta cu un individ. Un prieten i-a ... (vezi toată discuția)
Hoț bătut de păgubaș. lovire sau tâlhărie? robomax robomax daca am prins un hot la furat,l am batut i am luat scula cu care fura si adidasii,poate fi considerat talharie daca eu am retinut scula aia ca proba pentru ... (vezi toată discuția)