avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hoț bătut de păgubaș. Lovire sau tâlhărie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hoț bătut de păgubaș. Lovire sau tâlhărie?

daca am prins un hot la furat,l am batut i am luat scula cu care fura si adidasii,poate fi considerat talharie daca eu am retinut scula aia ca proba pentru politie?
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Dragooş , utilizator 22:17, 16 Octombrie 2021
Ce inseamna "scula cu care fura?" Perechea de incaltaminte era cea furata de la dvs sau era a lui?
erau adidasii lui.
au cazut din picioare si a vrut sa se intoarca sa si ia da m-am intors catre el mimand ca arunc cu clestele dupa el si a fugit.
scula e un cleste cu care mi ai taiat cablul de la bicicleta.multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, ar putea sa constituie elementele unei talharii, dar sunt sanse slabe sa fiti inculpat pentru fapta respectiva, avand in vedere contextul.
Vrti sa depuneti plangere pentru furt si va este frica sa nu faca si el acelasi lucru cu privire la acea agresiune?
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
da.asta as vrea sa fac.sa depun plangere sa fie pedepsit.
dar politistii au spus ca e riscand ca pot fi si eu condamnat.

Politistii au dreptate...
Situatia este destul de confuza sub aspect juridic.

Faptul ca l-ati batut genereaza probleme.
Trebuia doar sa il imobilizati si sa chemati politia.

Dar nici clar nu este ca ar fi talharie.
Cred ca e mult de discutat si de analizat pe acest caz.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Talharie.plangere depusa de hot robomax robomax buna ziua ieri seara am prins un hot care mi a taiat legatorea de la bicicleta sa urcat pe ea si cand sa lece l am impins si la batut i am luat adidasii ... (vezi toată discuția)
Furt și politia nu îi face nimic! Corina271 Corina271 Buna dimineața! Am un verișor care bea,se droghează,a tot fost internat la dezintoxicare și tot fuge din spitale,de 10 ani tot fura din casa și îti ... (vezi toată discuția)
Circumstanta agravanta - 3 sau mai multe persoane. septembrie9 septembrie9 Daca suntem 4 persoane care l-am prins pe unul in timp ce fura, insa doar eu l-am lovit, ceilalti doar m-au asitat, sa-mi tina spatele, atunci este sau nu ... (vezi toată discuția)