avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ridicare masini din parcare privata a complexului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ridicare masini din parcare privata a complexului rezidential

E posibil ca din parcarea privata a unui complex rezidential sa fie ridicate masinile parcate aiurea? E nevoie ca asociatia de proprietari sa faca ceva sau e de ajuns Codul Rutier?

Complexul rezidential se afla in sectorul 3, unde am inteles ca ridicarile sunt efectuate de firma Rosal. Accesul in parcare se face pe baza de cartela data rezidentilor, iar bariera e pazita de o firma de securitate.

In ultima vreme au fost cateva cazuri in care persoane nerezidente care nu aveau cartela tineau mortis sa intre in parcare. Unul a blocat accesul la parcare parcand masina pe ambele sensuri de acces iar altul a fugarit un paznic care i-a spus ca nu poate sa intre daca nu are cartela.

Din pacate sunt multe persoane care nu inteleg de vorba buna si daca ar exista o asemenea masura ar mai taia din tupeul de sofer necivilizat.
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 15:33, 19 Mai 2010
in cazul in care o masina blocheaza intrarea/iesirea dintr-o astfel de parcare, ridicarea masinii cu pricina poate fi facuta atit la solicitarea asociatiei, cit si a oricarui proprietar de masina blocata in acea parcare privata. de asemenea, daca pe acolo trece un politist si cheama firma, aceasta ii poate ridica autoturismul.
totusi, in cazul in care unui dintre detinatorii unui loc de parcare inmineaza cartela de acces unei alte persoane (iubit/iubita, muncitor care-i renoveaza casa, etc) iar el este plecat cu masina, asociatia de proprietari nu are dreptul sa cheme politia si/sau firma sa-i ridice omului masina de pe locul alocat detinatorului de cartela
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spatiul dinauntrul complexului este proprietate privata, prin urmare nu exista niciun temei pentru a solicita ridicarea masinilor de catre o societate contractata de autoritatea locala.
Daca vreti masuri de acest gen, atunci e nevoie de hotarare a adunarii generale a proprietarilor, care sa aleaga si modul de aducere la indeplinire (de ex contract cu o anumita societate, dotarea societatii de paza cu "spidere" pentru roti, amenzi, etc).
In mod normal, la intrare ar trebui sa existe si un anunt ca acela e spatiu privat supus anumitor reguli, accesibile in mod gratuit la bariera, la cerere. Trebuie sa aveti mare grija pentru ca deciziile asociatiei de proprietari au efect pentru proprietarii din complex, nu si pentru tertii care ii viziteaza, motiv pentru care ar fi oportun ca, in ideea in care recurgeti la solutia ridicarii masinilor, paza de la bariera sa puna fiecare vizitator sa semneze de luare la cunostinta si acceptare a acestui fapt. Desigur ca ramane problema cardurilor de acces imprumutate si folosite tot la parcat aiurea, dar poate aceste cazuri sunt limitate.
Multumesc pentru raspunsuri.

Revin cu o intrebare mai concreta:
Ce pot face eu daca imi gasesc locul de parcare din parcarea complexului -proprietate mea privata - ocupat de un alt sofer? Acea masina nu poate fi ridicata?

Din pacate aceasta situatie e la ordinea zilei in complexul nostru. Si este o situatie frustranta fiindca parcarile au costat de ordinul a 10.000 de euro si e de ajuns un sofer necivilizat sa-si faca de cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare loc de parcare privat nu inchiriat barboiionut barboiionut Cum pot elibera un loc de parcare privat, ocupat de cineva care il ocupa ilegal. Cica primaria de care apartin nu are contract cu vreo firma de ... (vezi toată discuția)
Blocare roata de catre firma de paza supermarket gabone88 gabone88 Buna ziua, am si eu urmatoarea speta. Acum 2 zile am mers cu masina pana la centrul comercial Carrefour Orhideea. Fiind zi de sarbatoare si foarte aglomerat ... (vezi toată discuția)
Parcare privata - acces marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre o cladire cu peste 200 de apartamente, care are in dotare o parcare privata de vreo suta de locuri. Acest spatiu - parcarea este ... (vezi toată discuția)