avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un contract de inchiriere neinregistrat la ANAF, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un contract de inchiriere neinregistrat la ANAF, propietarul ...

Am un contract de inchiriere neinregistrat la ANAF, propietarul insista sa eliberez garsoniera desi mai am 9 luni de contract. Eu o sa plec zilele astea ca nu vreau sa stau sa ma cert, dar ce pot face legal? Il pot da in judecata si sa castig ?

In contract la reziliere scrie asa:

Partile pot rezilia unilateral contractul doar in ultimele 30 de zile de valabilitate cu exceptia situatiei de neplata a Chiriei.
..
Daca reziliera a fost facuta de propietar acesta continua sa aibe obligatia de a pune Apartamentul la dispozitia Chiriasului pana pe data xx-mai-2023.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2022
Smokefl0w, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 06:25, 11 Iulie 2022
Contractele de inchiriere nu se mai inregistreaza la ANAF.
Okey, si in situatia de fata. Ce ii pot face legal daca ma evacueaza?
Ca sa va evacueze cu forta, ii trebuie o hotarare judecatoreasca.
in cadrul procesului, va faceti apararile necesare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!
Din ce spuneți dvs , nu ar trebui sa părăsiți imobilul! Nu are cum sa vă evacueze legal întrucât nu are temei legal, dvs. având contract legal încheiat. De ceva timp , 2018, contractele de închiriere nu mai este necesar a fi înregistrate la ANAF.
Ok dar daca ma evacueaza cu forta, la modu ca imi tot zice, face galagie, adica nu imi permite sa stau in liniste, dupa ce plec pot sa fac o plangere sau ceva?

Alte discuții în legătură

Chirias-problema aghiii aghiii cum trebuie sa procedez in situatia in care persoana careia am acceptat sa-i inchiriez garsoniera refuza sub diferite pretexte completarea contractului de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriasii chino chino am un spatiu dat spre inchiriere si am probleme cu chiriasul deoarece nu mi-a platit chiria la data stabilita in contract si nu imi raspunde la telefon deloc. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu si iubitul meu locuim cu chirie intr-o garsoniera, ... Ana-maria11 Ana-maria11 Buna ziua! Eu si iubitul meu locuim cu chirie intr-o garsoniera, avnd contract de inchiriere pe 5 ani,din care au mai ramas 4 ani jumatate. Am fost instiintati ... (vezi toată discuția)