avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Eu si iubitul meu locuim cu chirie intr-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Eu si iubitul meu locuim cu chirie intr-o garsoniera, ...

Buna ziua! Eu si iubitul meu locuim cu chirie intr-o garsoniera, avnd contract de inchiriere pe 5 ani,din care au mai ramas 4 ani jumatate. Am fost instiintati verbal sa ne cautam alta chirie,deoarece proprietarul vrea sa divorteze si doreste sa ocupe acea garsoniera.
Poate fi acesta un motiv pe care il poate invoca pentru incetarea contractului in mod legal? Stiu ca se propusese o lege in care nu era permisa evacuarea chiriasilor pe timp de iarna,dar nu stiu daca s-a si aprobat. Mentionez ca suntem persoane linistite, nu facem scandal,galagie, avem totul platit la zi, chiria este platita pana la 15 februarie.
Ma intereseaza doar sa stiu daca ne poate inceta contractul din motivul invocat de el, deoarece momentan noi nu gasim alta chirie,fiind perioada de iarna. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:03, 22 Ianuarie 2022
Cititi contractul semnat si vedeti in ce conditii el poate fi reziliat inainte de termen.
Verificati temeinic contractul de locatiune si vedeti daca exista clauza reziliere asumata de parti,inclusiv modalitatea de informare reiliere =notificare oficiala cu termen eliberare spatiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu chiriașul Busuioc Ovidiu Busuioc Ovidiu Am o garsoniera inchiriata cu contract inregistrat la a.n.a.f.,ne mobilata. Chiriasul si-a cumparat mobila,intre timp a aparut egrasie in garsoniera. Chiriasul ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere clau_01 clau_01 Apartamentul este inchiriat unei persoane fizice. S-a facut contract de inchiriere la Administratia Financiara pentru o perioada de 2 ani. Chiriasul este rau ... (vezi toată discuția)
Am un contract de inchiriere neinregistrat la anaf, propietarul ... Smokefl0w Smokefl0w Am un contract de inchiriere neinregistrat la ANAF, propietarul insista sa eliberez garsoniera desi mai am 9 luni de contract. Eu o sa plec zilele astea ca nu ... (vezi toată discuția)