avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara calculta gresit de catre HR timp de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara calculta gresit de catre HR timp de 24 luni , aprox 9000 de ron in plus fata decat a fost stabilit. calculul trebuia facut la procent 20% si s-a efectuat la 1/4

Buna ziua, am divortat akm 5-6 ani si avem un baietel caruia ii platesc pensie alimentara , din a doua relatia am un alt baietel si in urma unor neintelegerii cu fosta sotie din prima relatie am ajuns sa micsorez pensia alimentara de la 1/4 la 20% procent din venit. Toata documentatia am dus-o la HR pentru calcul si trimitere pensie lunara , am verificat prima luna si am vazut ca totul a fost ok. pana cand am refacut un calcul si am gasit ca de la HR a calculat pensia alimentara timp de 24 luni la 1/4 si nu la 20% , asta in seamna ca aprox 9000 ron a ajuns in plus la fosta sotie. Cum ar trebui sa procedez in momentul de fata, mentionez ca nu avem o relatie cat de cat deschisa si nici nu este logica sau openmind......
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:05, 11 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in primul rand, daca pensia a fost stabilita prin hotarare judecatoreasca, trebuie sa va conformati acestei hotarari, nu puteti dvs. micsora cuantumul. Daca este un cuantum gresit, pentru a fi redus trebuie formulata o noua cerere de chemare in judecata. Conform legii, când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
Daca in pofida informatiilor de mai sus, ati platit totusi o pensie mai mare, aveti doua posibilitati: fie ii cereti printr-o notificare scrisa fostei sotii sa va restituie sumele achitate in plus, fie ii solicitati sa le compenseze cu pensiile viitoare, astfel incat sa stopati plata pensiei pana la concurenta datoriei rezultate din surplusul achitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma pensiei alimentare se poate modifica? Zaraki Zaraki Fostul sot s-a recasatorit si va avea un copil cu actuala sotie, deci un alt minor in intretinere. El sustile ca din punct de vedere legal, pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara Costel1977 Costel1977 Buna ziua, În situația actuală plătesc pensie alimentara pentru 2 minori 33% din venitul net iar fosta sotie m-a dat în judecată pentru recalculare ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara D_stefan D_stefan Buna ziua. In 2008 am fost dat in judecata de fosta partenera , (nu am fost casatoriti) pt a plati pensie alimentara minorului nascut in 2006 in urma relatiei ... (vezi toată discuția)