avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Am doua contracte de muncă parțiale la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Am doua contracte de muncă parțiale la doi angajatori ...

Bună ziua. Am doua contracte de muncă parțiale la doi angajatori din 2020.La unul am 4 ore ,iar la celălalt 2 ore . Angajatorul unde am 4 ore nu mai dorește să continuăm colaborarea, și propune să îmi dau demisia sau să închidem contractul de comun acord. Întrebarea mea este: am dreptul la șomaj la acest angajator având în vedere că la celălalt voi merge in continuare 2 ore pe zi? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 12:47, 11 Iulie 2022
Daca va dati demisia (art. 81 din CM) sau incetati CIM cu acordul partilor (art.55 lit.b din CM) nu beneficiati de somaj.
Nu veti beneficia de somaj, intrucat aveti un c.i.m. activ.
Lăsați-l să vă concedieze. Ați întrebat la contractul de 2 ore/zi dacă vă plătesc contribuțiile pt salariul minim? Dacă nu, din august puteți avea surprize neplăcute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce metoda de incetare a cim trebuie aplicata pentru a beneficia de indemnizatie de somaj? andreea_smadu andreea_smadu Am fost sunata de un reprezentant al firmei pentru care lucrez (mentionez ca patronul detine 2 firme cu acelasi profil iar eu figurez ca angajat la una din ... (vezi toată discuția)
Mai exista posibilitatea de transfer ? cum sa nu pierd vechimea gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Lucrez de 3 ani si jum la o firma ( srl). Seful este administratorul a 2 firme, cu acelasi profil( sa zicem firma x si ... (vezi toată discuția)
2 joburi radaliliana radaliliana lucrez cu norma intreaga(8 ore)in prestari servicii si de 1 an lucrez cu 4ore intr-un magazin mare.Solicitarea psihica fiind prea mare,vreau sa renunt la 4 ... (vezi toată discuția)