avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua Nu gasesc rezolvarea la urmatoarea situatie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua Nu gasesc rezolvarea la urmatoarea situatie : In anul ...

Buna ziua
Nu gasesc rezolvarea la urmatoarea situatie :
In anul 2020 s a deschis dosar penal pentru distrugere in urma unei plangeri a subsemnatului la politie pentru distrugere cu autori " necunoscuti "
Am mers la fata locului cu organele de politie unde am dat declaratie si s a intocmit un proces verbal de catre acestia.
Dupa multe alte sesizari ale mele caci nu se rezolva nimic dar persoanele care au savarsit distrugerea se cunosteau inca de la inceput am recurs si la organele superioare ale acestora, dosarul a fost inaintat procurorului de caz cu o sentinta uluitoare ca vezi doamne s a gresit in acest caz .
Mentionez ca acest dosar a plecat de la inceput fara aceste documente , respectiv declaratia mea si procesul verbal la parchet fiind clasate ( nu stiu daca poate un organ de politie sa procedeze la clasarea acestor documente , am inteles ca ar fi fost incadrata la petitie )
La dosar a aparut insa o declaratie a subsemnatului pe care am dat o la politie dupa 2 ( doua ) saptamani de cand a avut loc infractiunea dar fara procesul verbal care s a intocmit in ziua sesizarii si la fata locului ! declaratia la fata locului era mai ampla , continea mai multe amanunte.
Prim procurorul claseaza actiunea tot pe acest motiv si anume ,din greseala , am facut recurs , instanta imi anuleaza actiunea ca neantemeiata si definitiva !
Am deschis proces civil , sunt pe rol , dar am solicitat organelor de politie care au anchetat cazul sa mi pun la dispozitie copii dupa acele documente care lipsesc din dosar pentru probe .
Nu s a raspuns solicitarii si am facut planasre la I.G.P Bucuresti care a redictionat sesizarea la judetul de care apartine postul de politie care a instrumentat cazul
Raspunsul acestora este ca au inaintat cele solicitate de mine la parchet urmand ca eu sa deschid proces pentru intrarea in posesie a acestor copii , pentru ca eu asa ceva am solicitat , dar nu a motivat de ce nu pot dansii sa transmita aceste copii .
Am revenit cu o noua sesizare la inspectoratul de politie judetean sa mi motiveze de ce nu pot dansii sa faca acest lucru si raspunsul este ca " doar comunica , nu si prezinta cele solicitate " !!!!
Dupa aceasta scurta istorie , doresc un raspuns in conformitate cu legile actuale si anume :
-de ce nu se poate ca eu sa intru in posesia acelor copii , care este legea care le interzice acestor organe sa prezinte cele solicitate de mine ? a fost mai usor transmiterea acestora la procuratura ? oare de ce ? cand se putea mai simplu ?
Va multumesc , astept un raspuns si ce este de facut

Alte discuții în legătură

Politia si regulile ei angelabadila angelabadila locuiesc la curte undeva in bucuresti vecinul din spatele casei (peredele casei mele este la limita de hotar, nu exista gard intre noi )si-a permis sa imi ... (vezi toată discuția)
Dosar trimis catre parchet in caz de victime. xuser xuser De fiecare data cand este vorba de victime umane, politia trimite dosarul procurorului? Ce trimite defapt? procesul verbal de constatare sau ce? Am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Lipsă documente din dosarul penal dorotheea dorotheea La consultarea unui dosar penal (în sediul poliției), am constatat că lipseau documente (sesizări) depuse de mine. Nu mai spun, că dosarul era o ... (vezi toată discuția)