locuiesc la curte undeva in bucuresti vecinul din spatele casei (peredele casei mele este la limita de hotar, nu exista gard intre noi )si-a permis sa imi vopseasca jumatate din perete in culoarea casei lui si sa imi sape 60 cm la temelia casei pentru a-si pune ghivece cu flori ...de aici un intreg scandal...de 8 ani de zile de cand s-a mutat pe strada se ocupa cu vanzari masini,piese de masini,reparatii masini ...si toate astea in fata portii astfel incat trotuarul este vesnic murdar de ulei care ulterior ajunge in strada si ramane in fata portii mele ,vesnic vin tot felul de tipi pentru piese vocabularul lor lasa mult de dorit iar de multe ori in loc sa sune la el la poarta suna la mine ....etc...problema este ca acum s-a umplut paharul si am chemat sectoristul sa ii solicit sa ia ceva masuri in legatura .....domnul sectorist mi-a cerut probe....este normal ?...la modul sa ii dau nr.de masini,sa il inregistrez cand vinde piese si daca pot sa filmez piesa ....vecinul meu are 2 magazii pline cu piese in fata casei ...sincer toata strada stie cu ce se ocupa el ma indoiesc ca el ca sectorist nu este in tema....este normal ca eu sa fac pe detectivul ...nu stiu eu depun sesizarea iar ei ca oameni ai legii trebuie sa se ocupe de verificari ...etc
e firesc sa va ganditi cum veti sustine cele declarate. Adica sa aveti si probe. Ideal ar fi sa gasiti dvs. cu vecinul, fara interventia organelor de politie, o rezolvare de asa maniera incat sa va puteti desfasura viata in toleranta si intelegere. Adica, sa fie si el mai receptiv la nemultumirile pe care le aveti, mai atent cu obiectele pe care le manevreaza in fata portii, sa mai lasati si dvs, din nemultumiri si sa analizati la rece de fapt, ce va deranjeaza atat de tare, etc. Asta intrucat autoritatile va vor face viata un calvar la ambii si, odata inceputa distractia in fata autoritatilor, e mai greu de crezut ca veti avea o viata mai linistita decat acum.
Juridic, ce puteti face? Incepeti prin a redacta o plangere impotriva vecinului ( repet, numai daca este absolut necesar si ati epuizat toate celelalte modalitati de stingere a conflictului) , aratati exact ce face, cum va deranjeaza, cine poate declara pt. dvs. cele ce sustineti, etc.
in afara de vopsitul peretelui casei dvs si plantatul florilor....toate celelalte "sicane" sunt de constatarea/sanctionarea din oficiu de catre organele statului. dvs puteti doar face sesizari (cum ati si facut, dealtfel).
d-na diana are dreptate - o intelegere amiabila ar fi de preferat unei "intelegeri" sub sanctiunea amenzilor :((
dar...totul tine de orgolii
nu este vb.de orgoliu...acum 2 ani si-a ridicat o bucatarie pe peretele meu(pe zidul meu ,fara acordul meu ) astfel incat m-am trezit ca mi-a crapat peretele ...am mers la primarie au venit ...a primit amenda si i s-a pus in vedere sa intre in legalitate....lucru care nu s-a intamplat iar acele flori nu sunt mici ghivece adevarate ....este un sant de 60 cm in care pe partea lui a turnat beton iar cealalta parte este sustinuta de structura casei mele iar in jos este pamant astfel ca atunci cand uda sau cand ploua apa se strange acolo si cum deocamdata acele ghivece sunt goale toata apa merge la structura de rezistenta a casei mele...am incercat sa ii spun iar replica lui a fost "ma doare in ....."
revin....in urma sesizarilor adresate primariei am primit raspuns sa ma adresez politiei pentru distrugere-distrugerea peretelui pe baza legii 50.....am facut o copie dupa decizia primariei si m-am adresat sectiei de care apartin ...daca initial mi-au spus ca da ei se ocupa de asa ceva ieri am primit un tel. in care imi spuneau ca ei nu pot face nimic sa ma adresez instantei...este normal ?sunt plimbata de la o institutie la alta...fiecare arunca pe altcineva...iar pana atunci am toate sansele din cauza ploilor sa mi se fisureze fundatia casei...multumesc