avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere pentru distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere pentru distrugere

In luna mai 2011 am depus o plangere la politie pentru distrugere,vecinul meu mi-a sapat la fundatia casei un sant de 50 cm in care si-a pus ghivece de flori si prin care se "scurge" apa lui din curte(de fapt apa nu are unde sa se scurga sta la fundatia casei pana se ...) si mi-a vopsit peretele casei mele in culoarea casei lui(peretele da in curtea lui dar nu este perete comun) am cerut politiei un proces verbal de constatare care nu s-a obtinut nici pana azi in plus la dosar am depus doua declaratii ale altor vecini,declaratii care nu erau date in fata unui organ de justitie dar care au disparut din dosar...este normal?chemati la politie sa dea o noua declaratie si afland ca declaratiile lor initiale au disparut cei doi nu au mai vrut sa dea declaratie pentru ca au considerat anormal sa se piarda documente in care aveau trecute datele personale...am fost in audienta la comandantul sectiei(asta acum un an )care a dispus in fata mea rezolvarea dosarului intr-o saptamana si a cerut ca dosarul sa ii fie luat persoanei care se ocupa in momentul acela...insa intre timp nu stiu ce s-a intamplat ca tot persoana respevtiva se ocupa de dosar si nici o rezolvare nu avem pana azi...unde ma pot adresa mai departe?aceasta casa am printr-un credit si nu pot sta si astepta sa vad cum se degradeaza...am facut o cerere pt,a putea vedea dosarul si mi-a fost acceptata numai ca in sectie nu il pot vedea...cui sa ma adresez?
Parerea mea este ca nu veti rezolva nimic in penal. Distrugerea, in acceptiunea legii penale inseamna fie este o activitate care are drept urmare lezarea substantei bunului, in asa fel incat, acesta inceteaza sa existe, de exemplu, daramarea unei constructii, uciderea unui animal, ruperea unui inscris ,etc, fie degradarea, care presupune atingerea adusa bunului de asa maniera incat acesta isi pierde unele dintre calitatile sale, ceea ce face sa se reduca potentialul sau de utili­zare, fie aducerea bunului in starea in care nu ar mai putea fi intrebuintat. Daca nu exista una dintre aceste atingeri aduse bunului, nu exista infractiunea de distrugere, pentru care ati depus plangerea. Ca urmare, dupa lungi taraganari si plimbari pe la politie, veti primi, cel mai probabil, la un moment dat, o solutie de neinceperea uramririi penale , pe motiv ca fapta nu constituie infractiune.
Cu ceva sanse de reusita va puteti adresa instantei civile, insa aceasta cale implica si niste costuri si, de asemenea, timp pierdut. Mult timp. Sa spunem ca drepturile care va sunt cumva lezate prin actiunile vecinului, tin de dreptul civil , iar intr-o instanta civila , daca se constata, pe baza de probe, faptul ca vi se incalca dreptul de proprietate, ca vecinul dvs. a comis un abuz de drept, el poate fi obligat sa repare ceea ce a stricat, sa inceteze orice actiune vatamatoare asupra bunului dvs., si chiar poate fi obligat sa va plateasca despagubiri, daca veti reusi sa faceti dovada unui prejudiciu cert.
Incercati calea amiabila, explicati-i vecinului faptul ca va deranjeaza ceea ce a facut si sa renunte la a va folsi spatiul pentru a-si crea el avantaje. Nu se stie daca nu va avea un rezultat pozitiv .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia si regulile ei angelabadila angelabadila locuiesc la curte undeva in bucuresti vecinul din spatele casei (peredele casei mele este la limita de hotar, nu exista gard intre noi )si-a permis sa imi ... (vezi toată discuția)
Sunt inundat de vecin GYOGYO GYOGYO Buna ziua.De 3 zile ma inunda vecinul deasuprea mea.Am anuntat seful asociatiei,care a vrut sa intra la vecin dar nu a fost lasat.Seful asociatiei a spus ca ... (vezi toată discuția)