avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt inundat de vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt inundat de vecin

Buna ziua.De 3 zile ma inunda vecinul deasuprea mea.Am anuntat seful asociatiei,care a vrut sa intra la vecin dar nu a fost lasat.Seful asociatiei a spus ca daca nu o lasa in apartament atunci el nu are ce sa faca.De trei zile picura apa din peretele baii si bucatariei iar in baie de doua ori am avut apa ,ca iesa deja in hol.Unde pot sa ma duc,la cine pot sa apelez ca sa remedieze problema ca asa nu pot iesi nici din casa ca o inunda si camerele daca nu strang apa.Va multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:29, 10 Decembrie 2015
Apelati la presedintele asoiciatie sau la administratorul asociatiei. Solicitati sa se opreasca alimentarea cu apa pe acel tronson sau scara de bloc pana se depisteaza si remediaza avaria.
In principiu Administratia Asociatiei va poate ajuta dar numai pana la o limita, as spune limita porprietatii private. Daca respectivul proprietar refuza accesul pentru verificarea instalatiei este de datoria Administratiei sa forteze nota si doar pentru simplul fapt ca poate fi vorba despre o parte comuna a instalatiei.

Daca dupa toate aceste demersuri nu se poate rezolva nimic aveti varianta avertizarii proprietarului respectiv cu depunerea unei plangeri penale pentru distrugere din culpa (depusa la sectia de politie arondata zonei unde locuiti) cu consecintele penale si civile ce decurg din aceasta.

Daca respectivul este atat de incapatanat si tot nu intelege, depuneti plangerea. Sigur va reactiona.
Multumesc pt raspuns.Am apelat la seful asociatiei care e si sef de scara,dar na a rezolvat nimic.A fost inchisa apa dar acum iarasi a dat drumul,chiar daca am cerut sa nu fie dat apa pana la remedierea problemei si bine inteles ca baia e iarasi plin cu apa.Asa a spus seful asociatiei ca nu-i treaba lui si s-0 rezolv eu problema.La mine degeaba sparg peretele ca de la vecinul de sus vine apa ca prin tavan,si perete ma inunda.Scuzti daca am fost prea lung,dar nu mai stiu ce sa fac,de trei zile numai in apa stam.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
GYOGYO, utilizator
Daca nu ati fi acasa ce s-ar intampla? Cred ca apa ar ajunge si la vecinul de sub dumneavoastra.
Canalizati apa ce se scurge la dumneavoastra sa se duca la apartamentul de sub dumneavoastra si in acest fel o sa sesizeze si acesta ca i se infiltreaza apa in casa. Asa poate va ajutati, poate sesibilizati presedintele asociatiei (nu exista sef de asociatie sau sef de scara!!).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecini alexandru06 alexandru06 Parinti mei locuiesc la bloc si au probleme cu vecini de deasupra , ii inunda foarte des . Acum de aproape doua saptamani au o problema la baie , au tevile ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma inundă dianaalessiapop dianaalessiapop Buna. Ce as putea face in problema urmatoare : Vecinul meu ma tot inunda de un an de zile de cand mam mutat in fiecare luna ma trezesc cu perete din baie ... (vezi toată discuția)
Vecinul de sub mine mi-a taiat apa popysboy popysboy Locuiesc la etajul 4 al unui bloc. De craciun am avut surpriza sa nu am apa; neavand apa, n-am avut nici caldura.Am descoperit ca era o defectiune la etajul 2 ... (vezi toată discuția)