avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! În anul 2019 am cumpărat un apartament, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! În anul 2019 am cumpărat un apartament, acolo nu ...

Buna seara! În anul 2019 am cumpărat un apartament, acolo nu locuiește nimeni, am fost doar de 5 ori in apartament. Administratorul mă pune sa achit 800 cheltuieli; lumina, femeie de serviciu, hârtie, etc. Dacă acolo nu locuiește nimeni am obligația sa achit acesta suma?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:20, 15 Iulie 2022
Da, sunteti obligat de legea 196/2018 la achitarea tuturor sumelor ce tin de detinerea unei proprietati (ce se repartizeaza pe cota parte indiviza).. Daca nu sunteti lamurit, solicitati presedintelui de asociatie, conform art. 28 din acea lege, in maxim 10 zile de la afisarea cheltuielilor de intretinere, in scris, justificari ale cheltuielilor repartizate dvs.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2022
latka, moderator
Buna ziua, mulțumesc! Eu nu locuiesc în orașul în care este apartament, doamna administrator ma anunțat după 3 ani ca am datori timp in care mi-a pus dobânda, doamna avea nr meu de telefon, trebuie sa achit și dobânda?
Da. Conform legii trebuia sa va interesati de ce se intimpla acolo, obligatia asociatiei de proprietari e sa afiseze la avizier.
Da, trebuie achitat tot. Administratorul nu este obligat sa sune proprietarii.
Vorbiti si dvs cu un vecin sa va anunte cand se afiseaza lista....
Sunt asociatii unde lista se trimite pa mail, automat, de program. Intrebati daca se poate.
Conform disp l nr 196/2018 proprietarii de bunuri imobile detin drepturi si obligatii,intre care sa achite lunar c/v administrare si intretinere parti comune
Proprietarii au obligatia sa achite lunar parti comune aferent proprietate indiferent daca locuiesc sau nu in imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari FloryLory FloryLory Buna ziua, Asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc nu are cont bancar in care sa se poata achita facturile de intretinere. Exista ... (vezi toată discuția)
Prescriptie restante intretinere Oana.agapie Oana.agapie Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un apartament cu datorii la intretinere din 2015 pana in prezent. Vechiul proprietar al acestui apart a decedat si ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi spuneti si mie daca un apartament este nelocuit ... Cornel1970 Cornel1970 Va rog sa imi spuneti si mie daca un apartament este nelocuit pentru o perioadă nedeterminata,din diverse motive,în cazul de fata decesul ... (vezi toată discuția)