avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara ! In urma pătrunderii intr-o intersecție ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara ! In urma pătrunderii intr-o intersecție unde aveam ...

Buna seara !
In urma pătrunderii intr-o intersecție unde aveam indicatorul Cedează trecerea, am considerat ca nu deranjez pe nimeni trecând, pentru ca mașina căreia trebuia sa ii dau prioritate era încă departe. Polițistul nu a fost de aceeași părere și mi-a reținut permisul de conducere pentru o perioada de 60 de zile și mi s-a aplicat o sancțiune din clasa a II a de contravenții, respectiv 4 puncte amenda, deși legea încadrează fapta pe care am săvârșit-o in clasa a III a de sancțiuni și trebuia sa primesc între 6-8 puncte amenda. Aceasta schimbare s-a făcut in Februarie 2022 trecerea de la o clasa de sancțiuni la una superioară pentru neacordarea de prioritate unui vehicul.
Pot contesta procesul verbal pentru a-mi recupera permisul de conducere pentru motivul mai sus menționat? Sunt șofer și îmi pot pierde locul de munca din cauza acestui eveniment.
Mulțumesc !
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2022
Andrei312, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:37, 15 Iulie 2022
Și la faptele săvârșite mi a scris următoarele

Articol prevedere :52-alin
Act normativ oug 195/2002
Articol sancționare 100-alin 3/c
Act normativ oug 195 și inca ceva dedesubt dar nu înțeleg

As avea câștig de cauza daca fac contestație la procesul verbal având în vedere ca la art 52 alin 2 e legat de concursuri și alte chestii?

Art. 52

(1) Este interzisă desfăşurarea de concursuri, antrenamente ori întreceri pe drumurile publice, cu excepţia celor autorizate de administratorul drumului respectiv şi avizate de poliţia rutieră.

(2) Organizatorii concursurilor, antrenamentelor ori întrecerilor autorizate sunt obligaţi să ia toate măsurile necesare pentru desfăşurarea în siguranţă a acestora, precum şi pentru protecţia celorlalţi participanţi la trafic.

(3) În caz de producere a unui eveniment rutier, ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor prevăzute la alin. (2), organizatorii acestora răspund administrativ, contravenţional, civil sau penal, după caz.
Andrei 312., utilizator
Puteti incerca, oricum, dupa depunerea plingerii contraventionale va puteti recupera permisul, pina la verdictul definitiv al instantei (aveti, ca si politia, varianta apelului).
Dar nu scrieti in plingere (ca motiv de anulare PV de contraventie) decit ca art. 100/3/c nu exista in lege, fiind abrogat, iar art. 52 nu se refera la fapta trecuta in PV.
[ link extern ]
Fiti cit mai concis, nu va pierdeti in detalii inutile.
Incercati sa va incadrati intr-o pagina, nu scrieti romane, judecatorii au multe dosare si le citesc relativ superficial.
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere pe culoarea rosie cu art 52? Tonyde Tonyde Buna ziua! In PV politistul a consemnat la rubrica \"Articol prevedere\" - 52/1 oug 195/2002 \"Articol sanctionare\" - 100/3/d Din ce vad Reguli pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere mirceax mirceax Buna ziua ! Am gasit din intamplare acest forum si sper ca prin intermediul dvs. sa ma lamuresc mai bine decat a putut sa o faca organul de ... (vezi toată discuția)
Stabilire fapta savarsita axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am 2 pv, unul al meu, unul al sotiei cu aceeasi fapta \"savarsita\" si anume neacordare prioritate la trecere de pietoni. 2 infractori notorii ... (vezi toată discuția)