avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Sunt angajat cu norma intreaga la o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Sunt angajat cu norma intreaga la o companie. Initial ...

Buna ziua,

Sunt angajat cu norma intreaga la o companie.

Initial am fost angajat printr-un contract de munca cu un program de 8h/zi L-V.

Ulterior a fost semnat un act aditional ce imi mareste norma de munca prestata intr-o zi la 10h/zi, iar orele de munca sunt dupa cum urmeaza:

O saptamana am 50h prestate

A 2-a saptamana am 30h prestate.

Avand in vedere natura turelor, in luna iunie nu am efectuat numarul total de ore necesare.

Totodata pe data de 13 iunie am lucrat si trebuia sa fiu remunerat cu cele 10h platite la 200% conform Contractului de munca - ore sarbatoare.

De la payroll imi intregesc norma de munca prin mutarea orelor de sarbatoare in cele cu norma intreaga, adica din cele 10h de sarbatoare imi muta 6 ore pentru a intregi norma urmand ca doar 4 dintre ele sa fie platite cu 100%.

Mai mult avand in vedere ca in luna iunie am avut 3 zile de Concediu de Odihna, acestea au fost pontate doar 8 ore desi norma de munca pe o zi este de 10h.

As avea 2 intrebari:

1. Este corect sa mute 6h din cele 10h si sa fiu platit doar pt cele 4h de sarbatoare? Daca nu, m-ar ajuta si extras din lege sau articol.

2. Este corect sa ponteze zilele de odihna cu 8h avand in vedere ca programul meu este de 10h pe zi? Daca nu, m-ar ajuta si extras din lege sau articol.

Alte discuții în legătură

Contract cu timp partial-zile co Andrei Gica Andrei Gica O persoana angajata cu timp partial de 4h/zi, la cate zile de CO are dreptul in decursul unui an de lucru, in conditiile in care un angajat cu norma intreaga ... (vezi toată discuția)
Alocare ore inegala de catre angajator ChiratcuM ChiratcuM Buna ziua.As dori daca se poate ca cineva abilitat sa imi spuna concret referitor la orele distribuite inegal.Lucrez la o firma de IT Software din Bucuresti.Se ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)