avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Grup pompare apa. Buna ziua, reprezint o Asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Grup pompare apa. Buna ziua, reprezint o Asociatie de Proprietari ...

Grup pompare apa. Buna ziua, reprezint o Asociatie de Proprietari care are la subsolul a 2 blocuri, grup pompare apa. Cum as putea afla cine e responsabil de punerea in functiune a grupului (plata actelor)- asociatia sau dezvoltatorul si daca putem constrange legal dezvoltatorul sa faca izolatie fonica a camerei unde e instalata pompa? Exista vreo lege in acest sens? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:05, 18 Iulie 2022
Nu cred ca exista vreo lege speciala in caest sens, exista codul civil, exista contracte, exista PV de predare-primire. Trebuie descilcita treaba de membrii asociatiei. Acel grup de pompare este parte comuna, cum s-a predat de catre dezvoltator ? Ce acte sunt ? Ar fi exorbitant ca asociatia sa faca un contract pentru punerea in funtiune a acelui grup si apoi de intretinere ?

Analizati astfel problema si poate ca e mai simplu de cautat o firma (din mai multe oferte) pentru asa ceva, decit sa pierdeti timpul si bani, eventual in instanta.
Dezvoltatorul nu a predat grupul catre Asociatie insa e pus in functiune fara acte doveditoare. Am incercat pe cale amiabila sa solicit garantia si PIF dar tot amana. Asociatia are obligatia sa incheie contract mentenanta daca nu avem actele grupului si tinand cont ca e parte comuna. Multumesc si pentru raspunsul anterior.
Eu zic sa nu va mai complicati cu dezvoltatorul, faceti contract de service cu selectare de oferta si vedeti-va de timpul dvs. pretios.
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar verificarea responsabila a documentelor de instalare grup pompare respectiv beneficiarul
Daca exista infiintatat asociatie deproprietari,care se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de condominiu-automat dezvoltatorul iese din ecuatie nu mai ar nici o responsabilitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pompe de presiune preluate de asociatie catalincf catalincf -bloc nou cu apa contorizata individual si contract individual. -apa nu ajunge cu presiune la etaj 5/5. Dezvoltatorul ha hotarat sa puna pompe de presiune ... (vezi toată discuția)
Conflict intre 3 asociatii de proprietari Dragos893 Dragos893 Am nevoie de un sfat privind modul cum sa procedez in urmatoarea situatie: Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 3 blocuri cu 3 asociatii de ... (vezi toată discuția)
Subsolul unui imobil (bloc de 9 etaje),dat în funcțiune în ... Oanabdt Oanabdt Subsolul unui imobil (bloc de 9 etaje),dat în funcțiune în 2019, in care se afla pompele de apa ale imobilului ,poate fi închiriat? Precizez ca exista ... (vezi toată discuția)