Incadastrarea e gratuita sau nu ? E in sarcina primariei sau a mea ?
Am primit de la primarie,un lot de teren in baza Legii 10/2001 ; cei din deparrtamentul respectiv, mi-au recomandat sa realizez cadastrul, si apoi sa revin pentru punerea in posesie. Cei de la serviciul de cadastru, mi-au cerut actul de proprietate dar le-am spus ca-l voi obtine dupa ce am cadastrul facut. Aici s-a blocat procedura.
Alt aspect e ca toti imi cer bani pentru incadastrare, sfidand fatis HG 386/iunie`22 deja publicata in Monitorul Oficial.
Rog pe cei ce-mi pot da un raspuns corect si practic, sa-mi spuna, ce-i de facut ? Multumesc.
Este in sarcina dvs. Documentatia cadastrala este intocmita de Primarie si pentru Primarie (nu pentru cetateni), daca localitatea respectiva a fost inclusa in programul national de cadastrare sistematica.
Hotararea 386 nu are nicio legatura cu situatia dvs.
Asta le-am cerut si eu: sa-si faca documentatia cadastrala a terenului (doar e terenul lor nu al meu).
Cireasa de pe tort : mi se impune sa platesc si impozitul (pe ceva ce nu-mi apartine).
Testament
gigelas
Buna dimineata,
Sora mea are testament ptr. 1250 mp. dintr-o suprafata totala de 2500 mp.
Poate sa-si faca singura cadastrul,ptr.cei 1250 mp.,sau trebuie ... (vezi toată discuția)