avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incadastrarea e gratuita ? E in sarcina primariei ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incadastrarea e gratuita ? E in sarcina primariei ?

Incadastrarea e gratuita sau nu ? E in sarcina primariei sau a mea ?

Am primit de la primarie,un lot de teren in baza Legii 10/2001 ; cei din deparrtamentul respectiv, mi-au recomandat sa realizez cadastrul, si apoi sa revin pentru punerea in posesie. Cei de la serviciul de cadastru, mi-au cerut actul de proprietate dar le-am spus ca-l voi obtine dupa ce am cadastrul facut. Aici s-a blocat procedura.
Alt aspect e ca toti imi cer bani pentru incadastrare, sfidand fatis HG 386/iunie`22 deja publicata in Monitorul Oficial.
Rog pe cei ce-mi pot da un raspuns corect si practic, sa-mi spuna, ce-i de facut ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: miky48 , utilizator 16:27, 3 Mai 2023
Este in sarcina dvs. Documentatia cadastrala este intocmita de Primarie si pentru Primarie (nu pentru cetateni), daca localitatea respectiva a fost inclusa in programul national de cadastrare sistematica.
Hotararea 386 nu are nicio legatura cu situatia dvs.
Terenul primit gratis,e normal să vă facă și cadastrul gratis.Totul este gratis.
Din 1200 mp (platit cu sange si bani) am primit < 500 ; mai gratis de-atat nici ca se poate. Bine ales user-name-ul. Multumesc pentru . . .
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2022
miky48, utilizator
Asta le-am cerut si eu: sa-si faca documentatia cadastrala a terenului (doar e terenul lor nu al meu).
Cireasa de pe tort : mi se impune sa platesc si impozitul (pe ceva ce nu-mi apartine).
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2023
miky48, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de legal este? avvalentina avvalentina Cat de legala este instrainarea prin act autentic a unei cote ideale de 50% dintr-un imobil ,[b]fara existenta cadastrului pentru acea cota[/b] , ci doar pe ... (vezi toată discuția)
Testament gigelas gigelas Buna dimineata, Sora mea are testament ptr. 1250 mp. dintr-o suprafata totala de 2500 mp. Poate sa-si faca singura cadastrul,ptr.cei 1250 mp.,sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)