avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratia lunara la fondul de mediu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratia lunara la fondul de mediu

Buna ziua!

Lucrez la o firma unde domeniul de activitatea este FABRICAREA DE UTILAJE PENTRU METALURGIE.
Am centralizat cantitativ, toate ambalajele din facturile externe in urmatorul mod: Cartoane; Plastic si Paleti.
In declaratia lunara pe care o trasmit pana pe data de 25 a lunii catre fondul de mediu trebuie sa declar pentru fiecare tip de ambalaj in parte, ex.: x cantitate intrata kg * 2 lei ? Sau se declara diferenta dintre cantitatea intrari de ambalaje( carton, plastic, paleti) si cantitatea deseuri de ambalaje pe care le-a preluat o firma autorizata?

Mai exact ma refer la aceast articol:
Capitolul III Veniturile Fondului pentru mediu
Articolul 9
(1) Veniturile Fondului pentru mediu se constituie din:
d) o contribuție de 2 lei/kg, datorată de operatorii economici care introduc pe piața națională bunuri ambalate, care distribuie pentru prima dată pe piața națională ambalaje de desfacere, și de operatorii economici care închiriază, sub orice formă, cu titlu profesional, ambalaje, pentru diferența dintre cantitățile de deșeuri de ambalaje corespunzătoare obiectivelor minime de valorificare sau incinerare în instalații de incinerare cu recuperare de energie și de valorificare prin reciclare prevăzute în anexa nr. 3 și cantitățile de deșeuri de ambalaje încredințate spre valorificare sau incinerare în instalații de incinerare cu recuperare de energie și valorificate prin reciclare;
(la 30-06-2018, Litera d) din Alineatul (1) , Articolul 9 , Capitolul III a fost modificată de Punctul 1, ARTICOL UNIC din LEGEA nr. 143 din 20 iunie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 530 din 27 iunie 2018 ).


As vrea un raspuns concret si detaliat ca sa pot sa argumentez sefilor, in jurul meu am persoane cu pareri diferite.
Multumes anticipat pentru raspuns!
Cu stima si respect,
Cristina M.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Contributii datorate catre fondul pentru mediu potrivit oug nr.196/ 2005 tamarka tamarka Stimati colegi, va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea problema: in prezent firma in care lucrez este verificata de fondul de mediu privind ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu dmmihaela2013 dmmihaela2013 buna! vreau sa ma apuc de o afacere care consta comert cu marfa de import ambajata. am inteles ca trebuie sa platesc taxa de mediu: d) o contribuţie de 2 ... (vezi toată discuția)