avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salutare. Locuiesc intr-un bloc ANL care are ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salutare. Locuiesc intr-un bloc ANL care are încălzirea centrala ...

Salutare.
Locuiesc intr-un bloc ANL care are încălzirea centrala si apa calda menajera asigurate de 2 centrale termice pe gaz amplasate la parter. De curând am cumparat apartamentul în care am locuit cu chirie si din cauza locuitorilor care fac risipa de căldură am decis să mă debransez de la încălzirea centrala si apa calda menajeră furnizate de cele două centrale termice ale blocului si sa-mi instalez o centrala de apartament.
Care este procedura?
Mentionez ca blocul are parter, doua etaje si mansarda , sunt 20 de apartamente cate 5 pe fiecare nivel.
Din totalul celor 20 de apartamente 3 au fost cumpărate de către foștii chiriasi iar restul de 17 sunt chiriași care plătesc chirie la primarie.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2022
Superu, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:15, 21 Iulie 2022
Daca nu exista vreun regulament intern condominiului in care locuiti , in acest sens, inchideti turul si returul de pe circuitul de alimentare a energiei termice si ventilul de izolare a apei calde. Dupa ventile puneti flanse oarbe cu blind.Daca a fost facut un proiect cu cap, ar trebui ca masuratorile sa existe in afara apartamentului. Nu veti mai fi inregistrat cu consum, nici de apa calda, nici de energie termica.

Altfel chestia e mai complicata si trebuie sa vorbiti cu cei de la primarie.

Apoi, in interior, va goliti instalatiiile de apa si va faceti noua instalatie si conform procedurii furnizorului de gaz va instalati noua centrala. Obtineti toate avizele si autorizatiile necesare, faceti proiectul si alegeti-va centrala si executantul autorizat.
Exista procedura legal prevazuta in cazul proprietarilor care intentioneaza sa renunute la sistemul centyralizat de alimentare cu utilitati
Initial interesati-va temeinic daca autoritatile locale accespta debransarea de la sistemul centralizat alimentare cu utilitati,conditionat de care puteti continua procedura cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari,realizare proiect tehnic,etc
Discuția cu primaria(primarul) am avut-o si am si acordul ei/lui verbal.
Următorul pas este sa obtin acordul asociației de chiriasi/proprietari?
Cati din cei 20 trebuie să-și acordul? 50+1%?
Daca nu exista vreo procedura, regulament, nu e o chestiune de vot in asociatie. Aveti asa ceva ? Mai degraba faceti o cerere scrisa la primarie, ca sa obtineti un raspuns oficial.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)
Exista vreo lege care reglementează centralele de bloc? avem ... mgicb mgicb Exista vreo lege care reglementează centralele de bloc? Avem la parterul blocului si la et. 1 un magazin la care proprietarii au eliminat caloriferele fără ... (vezi toată discuția)
Participarea proprietarilor la cheltuielile de reparatii neranegrescu neranegrescu De 8 ani, 11 din cei 20 de proprietari din asocietie, detin legal centrale termice de apartament ( adica cu proiect, avize, acceptul pe semnatura al vecinilor ... (vezi toată discuția)