avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Ma intereseaza cum pot inregistra in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Ma intereseaza cum pot inregistra in registrele de ...

Buna ziua,
Ma intereseaza cum pot inregistra in registrele de stare civila romana divortul incheiat in Belgia, avand in vedere de au locuiesc si lucrez in Belgia si nu ma pot deplasa in perioada urmatoare in Romania. Ce acte am nevoie pentru asta?
Multumesc, Oana Rosu
Cel mai recent răspuns: Oana Rosu , utilizator 19:15, 30 Iulie 2022
Puteti imputernici un avocat in acest sens.

Daca hotararea de divort priveste si un minor ea va trebui sa fie recunoscuta pe teritpriul Romaniei printr o procedura de exequator.

Daca vizeaza doar starea civila a sotilor este recunoscuta de plin drept, fara alte formalitati.

Buna ziua, va multumesc pentru raspuns. Da, in situatia mea mea este vorba despre doi minori. Imi puteti da mai multe detalii despre aceasta procedura de executor? Ce acte sunt necesare? Se poate indeplini fara deplasarea personala in Romania avand in vedere ca locuiesc in Belgia? Care este tariful? Va multumesc anticipat, Oana Rosu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortat sau casatorit carolinagherman carolinagherman A propos de intrebarea citita adineaori despre casatorie si divort . amandoua in UK O persoana casatorita ce s-a stbilit in strainatate si apoi a divortat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare divort obtinut in strainatate danielakuhn77 danielakuhn77 buna ziua, Sper sa ma lamureasca cineva cu problema mea. Am fost casatorita in Africa de Sud si divortata tot acolo acu 2 ani de zile. Eu locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Divort in strainatate liliana1502 liliana1502 buna ziua. am divortat in spania si nu stiu care sunt pasii care trebuie urmati pentru validarea ei in romania. multumesc (vezi toată discuția)