avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, am ieșit la pensie in data de 15 mai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, am ieșit la pensie in data de 15 mai 2022, la limita ...

Bună ziua, am ieșit la pensie in data de 15 mai 2022, la limita de vârstă. Am o pensie de 1494 lei. In luna iulie asteptam și eu cei 700 lei, ajutorul pe baza OUG 74/2022. Care e din 02.06.2022.
Nu am primit,când am întrebat casa de pensii mi s-a răspuns că nu am dreptul că am cumulatie de pensie+salariu...când am menționat că nu mai sunt angajata din 15 mai, răspunsul a fost că ajutorul s-a calculat după veniturile din luna aprilie.
Îmi explică și mie cineva,cum se poate aplica hotărârile unei ordonanțe din iunie,după veniturile realizate în aprilie?
In răspunsul casei de pensii s-a făcut referire la art 1 alin e din ordonanța,dar eu nu am văzut nicăieri referire la luna aprilie.
Mulțumesc pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o problema legata de ajutorul de 700 lei acordat ... tomyblue tomyblue Buna ziua, am o problema legata de ajutorul de 700 lei acordat pensionarilor. Am facut o sesizare la CJP Dambovita deoarece nu am primit acel ajutor si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in luna aprilie tatal meu a murit iar mama a bagat ... ana-maria iacob ana-maria iacob Buna ziua! In luna aprilie tatal meu a murit iar mama a bagat dosarul de pensie de urmas in data de 17.05.2022.Pe 21 iunie a primit decizia de pensie( ... (vezi toată discuția)