Buna ziua, am o problema legata de ajutorul de 700 lei acordat pensionarilor. Am facut o sesizare la CJP Dambovita deoarece nu am primit acel ajutor si mi s-a raspuns ca acel ajutor financiar vizeza DREPTURILE PLATITE IN IULIE 2022, NU CELE CUVENITE, iar eu NU FIGURAM IN PLATA IN LUNA IULIE !?
Am devenit pensionar pt. limita de varsta la data de 17.05.2022, data de la care SE FACE PLATA DREPTURILOR CONFORM DECIZIEI, deci data de la care am aceste drepturi !, pensia fiind stabilita in cuantum de 608 lei. Am primit in 15 august pensia retroactiva pe perioada de la 17.05.2022 pana atunci, deci drepturile mele curg, conform deciziei de pensioanre din 17.05.2022, si nu am nici o vina ca cei de la pensii au probleme cu baza de date si actualizarea ei. Mai mentionez ca dosarul meu a fost trimis din data e 04.04.2022 si a fost complet .
Va rog sa ma ajutati, deoarece mi se pare o interpretare abuziva si ilegala a OUG nr. 74 din 02.06.2022, sa mi se ia un drept de lege, pt. ca ei in loc sa-mi dea pensia din luna urmatoare a pensionarii, in speta luna iunie, si sa am dreptul la acest ajutor, se misca cu intarziere ! Ajutati-ma va rog, nu stiu ce sa fac. Va multumesc
~ final discuție ~