avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecere de la pensia anticipata partiala la pensia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecere de la pensia anticipata partiala la pensia pentru limita de varsta

Sotia mea a indeplinit in luna martie 2011 conditiile pentru trecere de la pensie partial anticipata la pensie pentru limita de varsta (situatie confirmata de CJP intr-o adresa oficiala) si a facut cerere in acest sens pe 21.02.2011. Deoarece nici pana acum nu am primit niciun raspuns, m-am adresat de mai multe ori CJP primind mereu acelasi raspuns: nu s-a primit softul de aplicare a noii legi in privinta trecerii de la o pensie la alta. Dupa ce ca are o pensie de batjocura de 459 lei dupa peste 32 ani de activitate (din care 17 ani in grupa II ), acum incearca sa amane cat mai mult ca sa-i acorde un drept legal ! Guvernantii acestia nenorociti pot amana pana la calendele grecesti numai sa dea cat mai putini bani celor legal indreptatiti ( si sa le ramana lor pentru clientela ). Ce pot sa fac ? Pot sa-i fortez in vreun fel (actionare in instanta ) pentru a-i determina sa acorde acest drept ? As aprecia foarte mult un sfat ! Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: km , utilizator 15:29, 10 Mai 2011
Intrebarea contine raspunsul. Actionati in instanta pentru obligatia de a face.
Iata raspunsul CNPAS de ieri 09/05/2011 intr-un caz similar

cand se pune in aplicare atat de asteptatul program pt plata pensiei de drept,la pensionarii ce au fost pensionati anticipat,partial,iar in prezent indeplinesc conditiile de pensionari de drept.pensionat anticipat in 2006,iar pe 23 02 2011,indeplinesc conditiile de pensionare de drept.am depus cerere pe data de 10 01 2011,pt calcularea pensiei de drept,si nu am primit nici un raspuns in scris.mi se spune ca se asteapta de la nivelul ministerului muncii,un program.ce se intampla cu acest program?cand este pus in aplicare?pana cand ne tot amanati?30 04 2011.ora 20.56

Avand in vedere ca numarul dosarelor reprezentand inscrieri noi la pensie este foarte mare, iar solutionarea acestora este prioritara, s-au inregistrat unele intarzieri in ceea ce priveste emiterea deciziilor de recalculare. Astfel, drepturile dvs. de pensie vor fi achitate retroactive de la data indeplinirii conditiilor pentru limita de varsta.

09-05-2011 14:58

Multumesc frumos pentru raspunsurile prompte. Voi actiona in instanta. Este vreo forma anume pentru formularea acestei cereri in instanta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva nepusa in executare de casa de pensii Adrian Burlacu Adrian Burlacu buna ziua! in data de 15.12.2010 am depus dosarul de pensionare catre CJP. Prin Februarie 2011 am primit o decizie de respingere, pe care am contestato la ... (vezi toată discuția)
Calcul virsta de pensionare stanmilie stanmilie sunt nascut in 5 ianuarie 1951 sunt barbat am o vechime in cimpul muncii din sept.1969 continua am fost in armata in aceasta perioada 16 luni am lucrat in ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa ii de munca lili.sterian lili.sterian Mama are pensie de urmaș din 02.2002.Tatăl meu a lucrat 12 ani în grupa 2.Am depus actele la CJP Constanța în sept.2008,dar nu am primit nici-un ... (vezi toată discuția)