avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE IMPOZIT RESTANT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE IMPOZIT RESTANT

Buna ziua, As dori sa intreb , Urmeaza sa facem in Octombrie 2022 actele de succesiune la un notar inca ne-ales pentru un apartament de 4 camere in Timisoara cu o valoare conform grilei notariale ( zona 3 ) de 970 euro / mp x 80.52 mp = 78104 euro .Apartamentul este de prin anii 1980 si nu are impozitul platit niciodata . iar la o verificare simpla se pare ca nici nu este inregistrat la primarie ( de aceea probabil ca nu au venit somatii de plata a impozitului pe cladire ). Iar in aprilie 2021 proprietara a decedat ea fiind fara venit din 2001 ( dar ne inscrisa la primarie ca fiind caz social ) si abia inainte de deces cu 6 luni persoana cu certificat handicap grav ( dar nu s-au depus acte pentru a beneficia de scutire de impozit ) ( desii tot in acelasi timp din 1996 locuia acolo si o persoana cu handicap grav , fiul ), Acum mostenitorii 4 la numar , printre care si o persoana cu hadicap grav , doresc sa stie cum sa il inscrie si care ar fi impozitul restant de platit ( avand in vedere ca mostenitorii au obligatia de a platii toate datoriile defunctului ) . Se plateste din anul in care a inceput sa se plateasca impozite pe locuinte sau doar pe ultimii 5 ani ( Ceialalti ani se prescriu ) ? . Ce acte sant necesare si unde trebuiesc depuse pentru a intra in legalitate avand in vedere ca notarul nu poate face actele de succesiune fara a fi platit impozitul restant pe locuinta. Sau ar putea notarul sa se ocupe si de aceasta contra unei taxe suplimentare fata de cea notariala ,
Va multumesc anticipat pentru raspuns , o zi buna tuturor .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:46, 22 Iulie 2022
Nu se ocupa notarul, ci moștenitorii.
Iar grila notariala este exclusiv pentru calculul taxelor notariale.
Valoarea de impozitare se stabilește pe baza unui raport de evaluare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce notarii nu tin cont de titlurile de proprietate ? am titlul ... skoda2022 skoda2022 De ce notarii nu tin cont de titlurile de proprietate ? Am titlul de proprietate si act de vanzare cumparare pe apartamentul care a fost al parintilor mei. De ... (vezi toată discuția)
Taxe succesiune broscuta1000 broscuta1000 Desi in unele grile se prevad reduceri de 10 %-20 % pentru imobilele mai vechi , am vazut ca putini notari aplica aceste reduceri. In unele grile valoarea ... (vezi toată discuția)
Problema cu anrp hamarsold1000 hamarsold1000 Daca am constatat ca ANRP intr-un dosar mi-a dat cu 68900 - 95900 lei mai putin si in alt dosar cu 36590 lei mai putin si nu am dat ANRP in judecata in termen ... (vezi toată discuția)