avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De ce notarii nu tin cont de titlurile de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De ce notarii nu tin cont de titlurile de proprietate ? Am titlul ...

De ce notarii nu tin cont de titlurile de proprietate ? Am titlul de proprietate si act de vanzare cumparare pe apartamentul care a fost al parintilor mei. De ce notarii nu tin cont de titlul de proprietate ?
Cel mai recent răspuns: skoda2022 , utilizator 15:50, 2 Octombrie 2022
În ce sens nu țin cont?
Dați toate detaliile.
. In titlul de proprietate scrie ca apartamentul are suprafata construita de 63,72 mp. La Intretinere ( Asociatie) apare suprafata utila de 51 mp. In actul de vanzare cumparare scrie ca are suprafata utila de 63, 72 mp . La taxe si impozite apare suprafata utila de 57,33 mp si suprafata construita de 80,262 mp. Doamna de la taxe si impozite a zis ca de la anul va baga suprafata utila de 63,72 mp si cea construita de 89,208 mp ( 89,21 mp ). Ce pot face in aceasta situatie ? Notarii nu tin cont de titlul de proprietate, tin cont doar de actul de vanzare-cumparare. Nu stiu de ce nu tin cont de titlul de proprietate. Eu nu vreau sa fac cadastru, caci atunci voi plati si mai multi bani la notar. Practic notarii netinand cont de titlul de proprietate, imi desfiinteaza acest titlu, ca si cand acest act nu ar avea nicio valoare juridica.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2022
skoda2022, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actul de proprietate este cel care conteaza plus cadastru. Asociatia si primaria ar fi trebuit sa aiba evidentele in baza actului de proprietate, De unde are informatii asociatia si primaria? Asta tb sa intrebati, caci ele evident sunt eronate si trebuie sa le corecteze astfel incat sa fie in concordanta cu actul de proprietate.
Nu stiu, eu nu am nicio vina. Primaria mereu mi-a facut probleme.
Pai si titlul de proprietate de ce nu e bun? Nu arata ca au fost proprietari bunicii mei? Si de ce in titlul de proprietate scrie ca suprafata construita este de 63,72 mp , iar in actul de vanzare cumparare ca suprafata utila este de 63,72 mp ? Eu nu am bani de cadastru.

Alte discuții în legătură

Probleme cu actele de proprietate si cu suprafata apartamentului. ... skoda2022 skoda2022 Probleme cu actele de proprietate si cu suprafata apartamentului. In titlul de proprietate scrie ca apartamentul are suprafata construita de 63,72 mp. La ... (vezi toată discuția)
Probleme cu notarii si primaria . in 1979 si 1983 notarii au ... Broscuta2024 Broscuta2024 Probleme cu notarii si Primaria . In 1979 si 1983 notarii au mentonat in mod eronat in certificatele de mostenitor o suprafata de 240 mp, desi la Primarie ... (vezi toată discuția)
Probleme cu anrp Lisonelta400 Lisonelta400 In anul 1944 primarul a emis un certificat bunicilor mei in care sunt mentionate suprafetele tuturor imobilelor. Eu vreau sa folosesc acest act la ANRP, dar ... (vezi toată discuția)