avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De ce notarii nu tin cont de titlurile de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De ce notarii nu tin cont de titlurile de proprietate ? Am titlul ...

De ce notarii nu tin cont de titlurile de proprietate ? Am titlul de proprietate si act de vanzare cumparare pe apartamentul care a fost al parintilor mei. De ce notarii nu tin cont de titlul de proprietate ?
Cel mai recent răspuns: skoda2022 , utilizator 15:50, 2 Octombrie 2022
O doamna notarita mi-a dat un certificat de mostenitor pe 400 mp si e am 600 mp. Dar cadastrul nu-l pot face ca e diferenta prea mare. Si decat sa dau in judecata Primaria, prefer sa am un certificat de mostenitor unde scrie ca am 400 mp, chiar daca eu am 600 mp. Nu e vina notaritei, asa am vrut eu . Deci pe undeva e mai bine, ca in loc sa platesc impozit pe 600 mp, platesc pe 400 mp Si casa e mai mare de 160 mp, ca are si pivnita. Apoi daca notarita a tinut cu mine si mi-a trecut suprafete mai mici ca asa am vrut eu, nu e bine ? Notarita a respectat ce am zis eu. , si ce scria in actele facute de alti notari cu mult timp in urma. Si asa nu am nevoie de cadastru. Dar mi-e frica sa dau Primaria in judecata, ca daca pierd 200 mp din curtea mea ?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2022
skoda2022, utilizator
Pai si dupa aia nu se mai poate face un supliment unde sa bage si acei 14 m in plus ? Pai si daca cadastristul ma pagubeste cu 1 mp si asa e grav, ca acolo costa cam 1200-1500 euro/ mp .
Nu exagerați, ca o documentație cadastrala nu costa atât.
Nu, nu se poate face un supliment.
Dvs ați vrut, dar din cauza ca undeva în actele din urma s-a declarat mai puțin la Primarie, ca să se plătească un impozit mai mic, ați ajuns în aceasta situație.
Faceți cadastru si dezbateti succesiunea pe măsurătorile actuale.
Pai am facut succesiunea pe 400 mp. Ca sa ajung la 600 mp trebuie sa dau in judecata Primaria. Si procesul dureaza mult. Si cred ca cei dinaintea mea au mintit si la casa, caci casa nu are doar 160 mp, ca mai are si pivnita. Inseamna ca notarita dupa e voi castiga procesul, o sa-mi mai faca un supliment sa-mi mai bage si restul ?
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2022
skoda2022, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu actele de proprietate si cu suprafata apartamentului. ... skoda2022 skoda2022 Probleme cu actele de proprietate si cu suprafata apartamentului. In titlul de proprietate scrie ca apartamentul are suprafata construita de 63,72 mp. La ... (vezi toată discuția)
Probleme cu anrp Lisonelta400 Lisonelta400 In anul 1944 primarul a emis un certificat bunicilor mei in care sunt mentionate suprafetele tuturor imobilelor. Eu vreau sa folosesc acest act la ANRP, dar ... (vezi toată discuția)
Taxe succesiune broscuta1000 broscuta1000 Desi in unele grile se prevad reduceri de 10 %-20 % pentru imobilele mai vechi , am vazut ca putini notari aplica aceste reduceri. In unele grile valoarea ... (vezi toată discuția)